Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιοχών της Βουλής, για σημαντικά ζητήματα των Κυκλάδων.

Κρίσιμα θέματα για τους Κυκλαδίτες εισηγήθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Υποεπιτροπή της Βουλής ο Φίλιππος Φόρτωμας

Στην 1η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής,  συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στα προς συζήτηση θέματα, στο πλαίσιο προγραμματισμού των εργασιών της Υποεπιτροπής, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ζωή των Κυκλαδιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης στην ατζέντα συζήτησης της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων των νησιών, ώστε να επιλυθεί δομικά το πρόβλημα της λειψυδρίας, της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ως αντίβαρο στην τουριστική ανάπτυξη και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν σε υφιστάμενους και νέους αγρότες, ώστε να υπάρξει ολιστική ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών καθώς και της ανάγκης μετάβασης σε ένα βιώσιμο ενεργειακά περιβάλλον με ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επίσης, εισηγήθηκε να συζητηθούν στην Υποεπιτροπή τα ζητήματα μεταφορών, οδικού δικτύου και ακτοπλοϊκών συνδέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων ως προς τις υποδομές, τις διασυνδέσεις, και το κόστος μετακίνησης των νησιωτών με αίτημα την περαιτέρω ενίσχυση του Μεταφορικού Ισοδύναμου καθώς και το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής με έμφαση στην επίλυση του ζητήματος έλλειψης στέγης κυρίως για υπαλλήλους νευραλγικών θέσεων των νησιών μας, όπως ιατρικό και διδακτικό προσωπικό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην  ανάγκη επίλυσης ορισμένων πρακτικών ζητημάτων που αποτελούν προϋπόθεση για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στις Κυκλάδες, όπως είναι η έλλειψη δικτύου σε πολλές περιοχές και οι «λευκές περιοχές», με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σταθερή προτεραιότητα του κ. Φόρτωμα είναι η προώθηση και εμβάθυνση σε όλα τα θέματα που αφορούν το νησιωτικό νομό που εκπροσωπεί και τα συμφέροντα των Κυκλαδιτών.

Αφήστε μια απάντηση