Τηλεφωνικές απάτες σε επιχειρηματίες του νησιού. Ενημέρωση από τον ΣΕΒ

Εφιστάται η προσοχή στους επαγγελματίες του νησιού,διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα άτομο προσποιούμενο υπαρκτά πρόσωπα του νησιού   (ιατρούς, φαρμακοποιούς, επαγγελματίες κλπ),ή συγγενικά πρόσωπα, καθώς και άτομο το οποίο ενεργεί για αυτούς προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες στα πρόσωπα αυτά, τηλεφωνεί από αριθμό χωρίς απόκρυψη ζητώντας παροχή υπηρεσιών, (έκδοση εισιτηρίων, κρατήσεις δωματίων, αγορά οικοδομικών υλικών, ηλεκτρικών ειδών κλπ).

Στη συνέχεια αφού ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει ηλεκτρονικά το ποσό που του έχει ζητηθεί για τις υπηρεσίες τηλεφωνεί ξανά ισχυριζόμενος πως από λάθος έκανε μεταφορά περισσότερων χρημάτων, αποστέλλοντας πλαστό καταθετήριο για να πειστεί το θύμα και ζητώντας επίμονα την επιστροφή της διαφοράς του ποσού.

Επιπλέον, δίνει τον αριθμό λογαριασμού για να του κατατεθεί το ποσό της διαφοράς, στο οποίο συνήθως δεν είναι πρώτο όνομα ο ίδιος που ισχυρίζεται πως είναι.

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται να μην επιστρέφεται άμεσα το ποσό που ζητείται και να προηγείται η απευθείας συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο ( όχι τηλεφωνικά και ιδίως όχι στον αριθμό που έχει καλέσει το υποτιθέμενο «επώνυμο» πρόσωπο ή επαγγελματίας του νησιού).

Από το Δ.Σ του

Σ.Ε.Β Μήλου                                 Η Γ.Γραμματέας

Μάλλης Ιωάννης                            Ζούλια-Νίνου Αικατερίνη

Αφήστε μια απάντηση