Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την χρηματοδότηση του Δήμου Μήλου

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Μήλου μέχρι του συνολικού ποσού των 200.000,00 €, για την κάλυψη μέρους των δαπανών παραγωγής πόσιμου νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης για το έτος 2022, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Η χρηματοδότηση αυτή έχει σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού, που έχουν αυξηθεί λόγω της επαναλειτουργίας του τουριστικού κλάδου μετά την πανδημία σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους καθώς και της τιμής του αφαλατωμένου νερού.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η συνεχής έγκριση έργων και χρηματοδοτήσεων για τα νησιά των Κυκλάδων, αποδεικνύει εμπράκτως τη σταθερή στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών μας, στο πλαίσιο της ανάδειξης της νησιωτικότητας ως εθνικό πλεονέκτημα, από την Κυβέρνηση μας. Το συγκεκριμένο έργο στη Μήλο διασφαλίζει, μαζί και με τα όσα έχουν ήδη εγκριθεί, την κοινωνική βιωσιμότητα του νησιού».

 

Αφήστε μια απάντηση