Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλάκες, ιεράς νήσου Μήλου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Από τον ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλάκες, ιεράς νήσου Μήλου, όπου ιερούργησε σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ευχήθηκε στον Κλήρο και τον πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως για το αρξάμενη κατανυκτική περίοδο του Κατανυκτικού Τριωδίου.
Στο κήρυγμα του, εξ αφορμής της σημερινής παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αξία της προσευχής, ως μέσου αγιασμού της ψυχής και όχι ως αιτίας αποστροφής του ανθρώπου από τον Θεό.
Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο καθένας μας οφείλει να προσέχει και να ερευνά τα του εαυτού του και όχι τα του διπλανού του, όπως ο Φαρισαίος της Παραβολής, φροντίζοντας πώς ο ίδιος θα διορθωθεί και θα βελτιωθεί πνευματικά, χωρίς κανένα να απορρίπτει ή να περιθωριοποιεί, αλλά όλους να τους αποδέχεται και υπέρ όλων να προσεύχεται!
Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του, ευχήθηκε προς τους εκκλησιασθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν η Έπαρχος Μήλου, ο Δήμαρχος Μήλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάκας, Αξιωματικός του Λιμεναρχείου Μήλου και ο Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζεφυρίας, για το αρξάμενο Τριώδιο και τους διένειμε ευλογίες.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δοχή στην αίθουσα του Ναού από τις Κυρίες της Ενορίας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από εδώ

Πηγή : Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση