Πώς θα γίνεται η διαχείριση τυχόν ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού στα σχολεία της Μήλου

Συζήτηση μεταξύ φορέων του νησιού μας, με θέμα τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού COVID – 19 σε μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 / 10 / 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μήλου, με πρωτοβουλία  του Συλλόγου μας.

Στη συνάντηση, προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Ζούλιας Φραγκίσκος, η κ. Βαλλά Μόρφω, Επιστημονική Δ/ντρια Κέντρου Υγείας Μήλου, η κ. Χαλόφτη Μαριάννα, Παιδίατρος, Επιμελήτρια Κέντρου Υγείας Μήλου, οι Διευθυντές – εκπρόσωποι όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού και οι Πρόεδροι – εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κα Γεώργα Άννα, γιατρός και μέλος του Συλλόγου μας.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική – κατατοπιστική για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς οι εκπρόσωποι των σχολείων και των γονέων των μαθητών κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, τους προβληματισμούς και τις απορίες τους επί του θέματος και έλαβαν σημαντικές συμβουλές από τους γιατρούς για την αποτελεσματική και ασφαλή διαχείριση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού COVID- 19 στη μαθητική κοινότητα, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ισχύει και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Θα ‘θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Μήλου για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή τους και την άψογη έκβαση της συζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση