Νίκος Συρμαλένιος : Αίτημα επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Αίτημα επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με θέμα: «Επιπτώσεις πληθωριστικών πιέσεων – Τιμές καυσίμων στις Κυκλάδες».

Με την επιστολή απευθύνεται αίτημα για επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) κατευθείαν στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις των νησιών, που είναι δικαιούχοι του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (MAN) και του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝ-Ε).

Όπως αναφέρουν, τα καύσιμα είναι βασικό αγαθό καθημερινής ανάγκης και ως τέτοιο πρέπει να λογίζεται από την πολιτεία, αφού η αδυναμία επαρκούς πρόσβασης σε αυτά, στερεί από τους πολίτες τη δυνατότητα να μετακινούνται και να εξασφαλίζουν ένα αποδεκτό επίπεδο διαβίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νησιά των Κυκλάδων ένας μέσος εργαζόμενος δαπανά τουλάχιστον το 20% του εισοδήματός του μόνο για καύσιμα κίνησης, και μόνο για τις απαραίτητες βασικές μετακινήσεις του, αφού σε πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 €/λίτρο (Μύκονος 2,00 €, Σαντορίνη 2,012 €, Μήλος 2,169 €).

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

2021-10-21 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ_ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

2021_10_15_ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ(1)

Αφήστε μια απάντηση