Προϋποθέσεις εκτέλεσης πλόων Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ και Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίων που καταπλέουν στο λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου

Με απόφαση του Λιμενάρχη Μήλου Ζήνωνα Πετρίδη καθορίζονται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης πλόων Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ και Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίων που καταπλέουν στους λιμένες Αδάμαντα ν. Μήλου και Καμαρών ν. Σίφνου.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι  οι πλοίαρχοι των Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ και Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίων κατά την προσέγγιση τους στη ν. Μήλο να μεριμνούν για την σταδιακή μείωση της ταχύτητας των υπό την πλοιαρχία τους πλοίων, από την νοητή ευθεία μεταξύ ακρωτήριων «ΚΕΡΔΑΡΙ» και «ΒΑΝΙ», έτσι ώστε από τα βράχια «ΑΡΚΟΥΔΕΣ» μέχρι και το φανάρι της «ΜΠΟΜΠΑΡΔΑΣ» να πλέουν με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη των είκοσι (20) κόμβων και να ακολουθούν τον κανόνα της μέσης γραμμής. Ακολούθως, σε ακτίνα ενός (01) ν.μ. από τον λιμένα Αδάμαντα Μήλου, η ταχύτητα τους δεν θα πρέπει να είναι ανώτερη των πέντε (05) κόμβων, κατ’εφαρμογή των οριζόμενων στο άρθρο 4 του Γ.Κ.Λ. Μήλου (Β΄ 390/1978).

Η ακριβώς αντίστροφη διαδικασία, όπως αυτή διατυπώνεται στην ανωτέρω παράγραφο θα εφαρμόζεται αντίστοιχα για τα εξερχόμενα του λιμένα Αδάμαντα πλοία.

Αφήστε μια απάντηση