Προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Μήλο και την Κίμωλο

Συγκινητικές καταστάσεις έζησε για μία ακόμα χρονιά στη Μήλο η πολυμελής κρητική αποστολή των Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ. Μετά το ακριτικό Καστελόριζο έβαλαν πλώρη για την αγαπημένη Μήλο όπου οι ντόπιοι περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες τους… Κρητικούς.

Κατά την τριήμερη παραμονή τους στο νησί οι 38 γιατροί και νοσηλευτές της αποστολής εξέτασαν 1.140 ασθενείς ενώ οι παρακλινικές εξετάσεις και οι θεραπευτικές επεμβάσεις έφθασαν τις 483. Το ραντεβού των Κρητικών γιατρών με τους νησιώτες της Μήλου τείνει πλέον να καθιερωθεί και οι ντόπιοι δεν παύουν να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις που τόσο έχουν ανάγκη.

Η κρητική αποστολή εξέτασε και αρκετούς κατοίκους από την γειτονική Κίμωλο. Παρά τα απρόοπτα – το ταξίδι έγινε εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής και μάλιστα χρειάστηκε μέλος της αποστολής να νοσηλευτεί με ορούς στο Κέντρο Υγείας- η κρητική αποστολή απέδειξε εμπράκτως για μία ακόμα φορά ότι η διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό υπερβαίνουν εμπόδια και αντιξοότητες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την πρώτη ημέρα της άφιξης  χρειάστηκε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένη που γλύτωσε την τελευταία στιγμή από πνιγμό. Μάλιστα μέλη της αποστολής συνόδευσαν τη  γυναίκα μέχρι τον Πειραιά και επέστρεψαν στη  Μήλο. Είναι συγκινητικό πραγματικά ότι οι κάτοικοι της Μήλου αναγνωρίζουν αυτήν την προσπάθεια και προσπάθησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Πηγή : ΠΑΤΡΙΣ

Αφήστε μια απάντηση