Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’ ΣΤΗΝ Ιερά Νήσο Μήλο

Προερχόμενος από την Αμοργό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην ιερά νήσο Μήλο και σήμερα το πρωί συνεκάλεσε ιερατική Σύναξη στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζεφυρίας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διοικητικής, πνευματικής και ποιμαντικής φύσεως, σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας και την έναρξη της νέας Κατηχητικής περιόδου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κατακλείων τη Σύναξη, ζήτησε από όλους πιστή τήρηση των εντολών του, οι οποίες αποτελούν απόρροια των προς τους Ιεράρχες εντολών της Ιεράς Συνόδου.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Τριοβασάλου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Μήλου και την παρουσία πολλών πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, μεταξύ των οποίων η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, η Έπαρχος Μήλου κα Έλλη Χωριανόπουλου, ο Αντιδήμαρχος Μήλου κ. Φραγκίσκος Ζούλιας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πλάκας κ. Διον. Παπασωτηρίου και Τριοβασάλου κ. Σπύρος Μπουτίνας, ο διατελέσας Δήμαρχος Μήλου κ. Γερ. Δαμουλάκης και η Πρόεδρος της Φιλοπρόοδου Αδελφότητος Τρυπητής κα Ζαχαρούλα Ρηγοπούλου.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι οι μνήμες των Αγίων, όπως η αποψινή του Αγίου Σπυρίδωνος, αποτελούν ευκαιρίες προσευχής και μιμήσεως του παραδείγματός των.
Ειδικώτερα, επεσήμανε ότι πρέπει να μιμηθούμε τον Άγιο Σπυρίδωνα στις τρεις αρετές, που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά του, την ακακία της ψυχής του, την αγάπη του προς τους συνανθρώπους του και την πίστη του στα ορθά δόγματα της Εκκλησίας, τονίζοντας την υποχρέωση των γονέων να μεταλαμπαδεύσουν στην ψυχή των παιδιών τους την πίστη στο Χριστό και την αφοσίωση στην Εκκλησία.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Σταύρο Ζούλια, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους Διακονητές, για την προετοιμασία και οργάνωση της Πανηγύρεως.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε Αγιασμό Εγκαινίων Καταστήματος Οικιακών Ειδών, ύστερα από παρακλητικό αίτημα των ιδιοκτητών του.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει, ωσαύτως, στον ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Τριοβασάλου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από εδώ

Πηγή : Ι. Μ. Σύρου

Αφήστε μια απάντηση