ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ : Ανησυχία της Αντιπολίτευσης για την εύρυθμη συνέχιση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Ανησυχία της Αντιπολίτευσης για την εύρυθμη συνέχιση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Έγραψαν ότι έχουμε υποβάλλει “ανυπόστατες καταγγελίες” οι οποίες στη συνέχεια έγιναν “ερωτήματα δήθεν ελέγχου”.

Προεξόφλησαν ότι θα μπλοκάρουμε τον προϋπολογισμό του έτους 2022, ο οποίος ακόμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση και ψήφιση.

Μας πληροφόρησαν ότι υπέγραψαν σύμβαση την 1η Φεβρουαρίου 2021, ενώ η αναρτημένη στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) σύμβαση φέρει ημερομηνία υπογραφής, 29 Δεκεμβρίου 2021.

Απευθύνθηκαν στο αρμόδιο όργανο ελέγχου των Ο.Τ.Α., αιτούμενοι τον έλεγχό μας για πιθανή πρόκληση σοβαρής βλάβης λόγω υπέρβασης καθήκοντος. Ακόμη περιμένουμε κάποιον ελεγκτικό φορέα να μας καλέσει για να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

Η περί ης ο λόγος, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΙΚΟΝΑ, εταιρεία διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου.

Στις 2 Αυγούστου 2022 ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιμώλου περί πραγματοποίησης του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου.

Λίγες ημέρες έμειναν για να προσφύγει ο Δήμος Κιμώλου εναντίον της απόφασης ακύρωσης.

Που είναι τώρα η την εταιρεία “ΕΙΚΟΝΑ ΑΜΚΕ” να ζητήσει την έμπρακτη υποστήριξη του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου με επιστολή διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή λόγω της οικονομικής βλάβης που προκαλεί η απόφαση ακύρωσης του Συντονιστή;

Πού είναι τώρα η “ΕΙΚΟΝΑ ΑΜΚΕ”, να καταγγείλει τη δημοτική αρχή για παραπλάνηση καθώς έφερε προς ψήφιση μια εισήγηση που παραβιάζει νομοθετικές διατάξεις;

Πού είναι τώρα η “ΕΙΚΟΝΑ ΑΜΚΕ”, να στηλιτεύσει τη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει έρθει προς συζήτηση και ψήφιση ο προϋπολογισμός;

Για άλλη μια φορά, ο δράκος του παραμυθιού δεν είναι η κακιά αντιπολίτευση αλλά η δημοτική αρχή, η οποία με την ανευθυνότητα και την ανικανότητά της δυσφημεί το νησί, βλάπτοντας σοβαρά τα οικονομικά συμφέροντα των τοπικών επιχειρηματιών.

 

Νήσος Κίμωλος, Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022

 

ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης,

με την επωνυμία «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

 

Ιωάννης Μ. Βεντούρης

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση