Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων ασφαλούς προσέγγισης πλοίων και σκαφών κάθε είδους στον όρμο “Κλέφτικο” ν. Μήλου

Με απόφαση του Λιμενάρχη Μήλου (ΦΕΚ 6499 τ, Β’ 15.11.2023) καθορίζονται οι όροι προσέγγισης σκαφών στο Κλέφτικο.
Συγκεκριμένα αποφασίζει :
1. Την απαγόρευση προσέγγισης, κυκλοφορίας και αγκυροβολίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου σε απόσταση μικρότερη των εικοσιπέντε (25) μέτρων από τη βάση των πρανών και των βραχονησίδων από το γεωγραφικό στίγμα (Α): φ=36°38′54.3″Β’, λ=24°19’51.6″Α’ έως το γεωγραφικό στίγμα Β: 36°396.50″Β’, 24°20’21.16″Α’ στη θαλάσσια περιοχή στον όρμο «Κλέφτικο» ν. Μήλου, όπως αυτή αποτυπώνεται στον επισυναπτόμενο χάρτη, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, κατ’ εφαρμογή των αναφερόμενων προτάσεων σε ανωτέρω (γ) σχετική έκθεση αυτοψίας, μέχρις ότου διενεργηθεί τεχνικογεωλογική-βραχομηχανική έρευνα και μελέτη για τον καθορισμό των πλέον επικίνδυνων θέσεων και την ανάγκη λήψης τυχόν περαιτέρω μέτρων προστασίας και ορίων ασφαλούς προσέγγισης.
2. Την απαγόρευση της λήψης θαλάσσιου λουτρού στη θαλάσσια ζώνη της πργ. 1 της παρούσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
3. Την υποχρεωτική οριοθέτηση- σήμανση της θαλάσσιας ζώνης της πργ. 1 με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Μήλου με τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων ανά δέκα (10) μέτρα, επιφανειακής σύνδεσης, ευδιάκριτων καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
4. Η Υδρογραφική Υπηρεσία στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες αναφορικά με την ενημερώση των ναυτικών χαρτών της περιοχής.
5. Η Υπηρεσία μας, ανεξαρτήτως από τις τυχόν συντρέχουσες αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, θα επιβάλλει στους παραβάτες τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (261Α’).
7. Από τη δημοσίευση της παρούσης, ο Δήμος Μήλου παρακαλείται όπως αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την πργ. 3. 8. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως..

Αφήστε μια απάντηση