Η Imerys Μήλου διοργανώνει μία βιωματική εκπαίδευση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για θέματα Οδικής Ασφάλειας.

S&B MILOS, S&B, APR2013

Η Imerys Μήλου στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση της ασφάλειας τόσο των εργαζομένων της όσο και των νέων του νησιού (μαθητές/τριες Γυμνασίου, ΓΕΛ,ΕΠΑΛ της Μήλου και της Κιμώλου) διοργανώνει στις δύο τελευταίες μέρες του Μαρτίου  (28/3/2024-29/3/2024) για τους μαθητές και  την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου (1/4/2024-5/4/2024) για τους εργαζομένους, μία βιωματική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για θέματα Οδικής Ασφάλειας.

«Η πρόληψη των ατυχημάτων στο νησί και η εξασφάλιση της σωστής εκπαίδευσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας τόσο των εργαζομένων όσο και των νέων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και θέμα ζωτικής σημασίας», τόνισε ο Διευθυντής της Imerys – Μήλου  κ. Ιωάννης Σανούδος.

Είναι γεγονός πως η κύρια αιτία των υψηλών ποσοστών νεανικής – και όχι μόνο – θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι ο ανασφαλής τρόπος οδήγησης και η μη τήρηση των σχετικών διατάξεων του ΚΟΚ. Επομένως, η εκπαιδευτική αυτή εβδομάδα θα στοχεύσει στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων αλλά και των μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Είναι επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας στην Μήλο, λόγω της αύξησης του αριθμού των τροχοφόρων αλλά και της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.

Τις ημέρες, λοιπόν αυτές, οι εργαζόμενοι της Imerys καθώς και οι νέοι του νησιού θα κληθούν να παρακολουθήσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής  AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe) for Traffic Safety. Το πρόγραμμα θα έχει ως στόχο τη μείωση των δυστυχημάτων μέσω θεωρητικής & βιωματικής εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσής τους. Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της Imerys ώστε κάθε εργαζόμενος και μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει: α) την επικινδυνότητα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, β) το αίσθημα του κινδύνου και τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), καθώς και γ) πολλές διαφορετικές συνθήκες προσομοίωσης της οδήγησης με τη βοήθεια των ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση).

Η ασφάλεια είναι συλλογική προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση