Η Μήλος τίμησε τις ιερές Κατακόμβες

Στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής τελέσθηκε απόψε τρισαρχιερατικός εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεόφιλ. Επισκόπου Κεράμων κυρίου Βαρθολομαίου, συγχοροστατούντων, των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κυρίου Χρυσοστόμου και Σύρου και Μήλου κυρίου Δωροθέου.
Πλήθος πιστών Μηλίων προσήλθε να προσευχηθεί, μεταξύ των οποίων ο διατελέσας Υπουργός και Βουλευτής Κυκλάδων κ Ιωάννης Βρούτσης, οι Βουλευτές των Κυκλάδων Αικατερίνη Μονογιού, Φίλιππος Φορτωμας και Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Μήλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, προϊστάμενος των υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, ο Διοικητής της 6ης περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων κ Ιάκωβος Γκύζης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μήλου, ο Λιμενάρχης Μήλου, ο Διευθυντής του γραφείου του Τάγματος Εθνοφυλακής, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αι Πρόεδροι, του φιλογενούς Ιδρύματος “Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη”, του Συλλόγου των Απανταχού Μηλίων “η Αγία Σοφία”, του Συλλόγου οι Φίλοι των Κατακομβών της Μήλου, της Αδελφότητος Ανωμεριτων Μυκόνου, της Μ.Κ.Ο “Κίνημα”, ο Διευθυντής της Ίμερις κ. Σανούδος, Ιερείς της Μήλου και Ιερείς από την Πάρο και τη Σίφνο.

Ο Σεβ. Σύρου καλωσόρισε με λόγους εγκάρδιους τους Αρχιερείς, τους οποίους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, και τον θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Κεράμων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία των Κατακομβών, από της ανακάλυψεώς τους μέχρι σήμερα όπως και στη Θεολογία της εκκλησίας περι τών νεκρικών αυτών τόπων, οι οποίοι υπήρξαν και χώροι Λατρείας αλλά και τόποι, που αναπτύχθηκαν οι εκκλησιαστικές τέχνες, ιδιαιτέρως της ζωγραφικής και των συμβόλων.

Προ του εσπερινού πραγματοποιήθηκε υποδοχή ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία διεκομίσθησαν εις προσκύνηση από την Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής Μυκόνου.
Την όλη επιμέλεια της Ιεράς Ακολουθίας και του ευπρεπισμού της είχε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Σώρρος, ο όποιος και έπραξε το καθήκον του άριστα.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου πολιτιστική εκδήλωση με χορευτικό συγκρότημα από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το οποίο και καταχειροκροτήθηκε, από μουσικό συγκρότημα παραδοσιακών τραγουδιών και από το νεανικό χορευτικό του πολιτιστικού Συλλόγου Μήλου, εκδήλωση η οποία αφιερώθηκε στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Με κέρασμα, το οποίο προσέφερε η φιλοπρόοδος Αδελφότης Τρυπητής και την καύση πυροτεχνημάτων έλαβε πέρας και η πολιτιστική εκδήλωση.
Αύριο θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Νικολάου τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κυρίου Χρυσοστόμου.

Δείτε φωτογραφίες από εδώ

Πηγή : Ι.Μ.ΣΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση