Η απάντηση του Δημάρχου Μήλου στον Κώστα Μακρή

Προς:
Πρόεδρο της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου,
κ. Κωνσταντίνο Μακρή
Κύριε Μακρή,
Δυστυχώς, το δημόσιο ξέσπασμά σας προς το πρόσωπό μου δεν αποτελεί έκπληξη, εφόσον συνηθίζετε να επιρρίπτετε ευθύνες στον Δήμαρχο για την δραματική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Μήλου.
Αγνοείτε σκοπίμως ότι ο Δήμος και το Κέντρο Υγείας είναι δύο εντελώς διαφορετικοί και ανεξάρτητοι φορείς διοίκησης, με το Δήμο να ενισχύει τον φορέα της Υγείας με κάθε τρόπο και μέσο, κατά τα επιτρεπόμενο δυνατό.
Αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα και τη δυσκολία διαχείρισης όλων των θεμάτων που προκύπτουν καθημερινά στο Κέντρο Υγείας, όμως δεν κατανοώ την πηγαία ανάγκη σας να κατηγορήσετε όλους τους Παρέχοντες βοήθεια για την κατάσταση που οφείλετε ούτως η άλλως να διαχειριστείτε με ψυχραιμία, σύνεση και συνεργασίες.
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω τη βασική διαφορά μας: Ως εκλεγμένος από τον λαό της Μήλου και όχι ως διορισμένος από κάποιο Υπουργείο, δεν εμπορεύομαι με δημόσιες ανακοινώσεις την αγάπη και το ενδιαφέρον μου για το νησί μου, αντιθέτως οφείλω να δίνω τις απαντήσεις, τις εξηγήσεις και την ενημέρωση των ενεργειών μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως εκ τούτου και εφόσον σας ενδιαφέρει να ενημερωθεί ορθά η τοπική κοινωνία και να βρεθεί μια πιθανή λύση, χωρίς πυροτέχνηματα δημοσίων δηλώσεων και παραπληροφορητικών ενημερώσεων, σας καλώ προσωπικά στην ερχόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου.
Όχι για να προκύψει ο διάλογος που επιθυμείτε, ούτε για να ζυγίσουμε ή να δικάσουμε την ευθύνη καθενός για τα ελλείμματα του Κέντρου Υγείας, αλλά για να βρούμε την κοινή γραμμή δράσης μας, προς όφελος όλων των Μηλιών και των επισκεπτών μας.
Αυτός, εξάλλου, είναι ο σκοπός μου, αντί της προσωπική προβολής.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μήλου
Μανώλης Μικέλης

Αφήστε μια απάντηση