Επιστολή διαμαρτυρίας δημοτικών συμβούλων για την έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία της Μήλου

ΜΗΛΟΣ 07.02.2023

ΠΡΟΣ:

  1. ΔΗΜΑΡΧΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ

2. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ

ΚΟΙΝ.:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Πριν λίγες μέρες, ο δήμαρχος Μήλου στη πανηγυρική του ομιλία στη κοπή της πίτας του Δήμου, στην αίθουσα τελετών Γυμνασίου -Λυκείου, ξέχασε να μας ενημερώσει ότι στις διπλανές αίθουσες του σχολείου δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση.

Με λύπη διαπιστώσαμε, ότι Φεβρουάριο μήνα, και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού, η θέρμανση είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη! Η ανάρτηση του δήμου στα μέσα την 07/02/2023 με τίτλο «Ενέργειες των Σχολικών Επιτροπών σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων της Μήλου» αποτελεί μια ανασκόπηση των ενεργειών που έχουν γίνει ως τώρα και φανερώνει την παντελή έλλειψη αποτελεσματικού σχεδιασμού.

Μετά από έξι μήνες λειτουργίας των σχολείων και τουλάχιστον δύο μήνες από τις επισημάνσεις των διευθυντών σχετικά με την ορθή λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, η δημοτική αρχή, ολιγωρώντας, άφησε τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες χωρίς θέρμανση.

Η προμήθεια κάποιων ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων την τελευταία στιγμή δεν αποτελεί «άμεση» ενέργεια όπως αναφέρει η ανάρτηση, αλλά ενέργεια «κατόπιν εορτής».

Ζητάμε

1 .Πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη συντήρηση και πιστοποίηση των συστημάτων καθώς και τις σχετικές αναθέσεις.

  1. Να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα  και να βελτιωθούν οι συνθήκες στις μαθητικές αίθουσες

 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ :

Παλαιός Αντώνιος

Εταιρίδης Νικόλαος

Βαμβακάρη Σοφία

Μωραΐτης Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση