Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις Κυκλάδες

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις Κυκλάδες, το οποίο είναι στην πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο.

Πρόκειται για 88χρονο άνδρα καρδιοπαθή, ο οποίος αν και Συριανός στην καταγωγή, ζει στην Αθήνα και ταξίδεψε στη Σύρο προ δεκατριών ημερών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, ο ίδιος μετέβη στο Νοσοκομείο Σύρου με άλλα συμπτώματα, ενώ από το ιατρικό προσωπικό κρίθηκε αναγκαίο να ληφθεί δείγμα για να εξετασθεί αναφορικά με τον ιό του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι απομονωμένο στο Νοσοκομείο Σύρου από την Κυριακή, ενώ από τη διοίκηση γίνονται όλες οι ενέργειες προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα μεταφερθεί σε Νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Πρέπει να τονισθεί πως το Νοσοκομείο Σύρου θα λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα το προσωπικό που επιβάλλεται, καθώς χειρίστηκε το περιστατικό.

Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Νέα ενημέρωση Σ. Τσιόδρα 

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του Λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόρδα τα νέα επβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι 48, ενώ τα συνολικά ανέρχονται σε 743. Επιπλέον, 134 ασθενείς νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Τέλος, 32 έλαβαν εξιτήριο ενώ 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή : ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Αφήστε μια απάντηση