Δήλωση του κ. Μανώλη Γλυνού για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.

Διπλή και ξεχωριστή σημασία έχει η επέτειος της 25ης Μαρτίου, την οποία τιμούμε αύριο.Είναι μια διπλή γιορτή για το ελληνικό έθνος και την ορθοδοξία.  Σχεδόν δύο αιώνες μετά καλούμαστε να  τιμήσουμε όπως αρμόζει την έναρξη της ελληνικής επανάστασης απέναντι στον τουρκικό ζυγό,  που οδήγησε στην απελευθέρωση του έθνους.

Καλούμαστε να τιμήσουμε τους αγωνιστές εκείνους, που δεν λογάριασαν τίποτε μπροστά στην ελευθερία των Ελλήνων.  Που αγωνίστηκαν με δύναμη και τόλμη, για την  απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό.  Σε εκείνο τον αγώνα τα έδωσαν όλα. Και την ίδια τους τη ζωή για να είναι οι επόμενες γενεές ελεύθερες. Με αγώνα θυσίες και αίμα αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν. Δεν τους λησμονούμε . Τους θυμόμαστε και τιμούμε τις θυσίες και τους αγώνες τους.

Φέτος  βρισκόμαστε πάλι σε πόλεμο.Απέναντι μας είναι ένας εχθρός διαφορετικός. Αόρατος αλλά ισχυρός και μέχρι στιγμής  ανίκητος.  Είναι πανταχού παρών και σκοτώνει. Είναι λοιπόν η ώρα της δικής μας ευθύνης. Είναι ώρα του δικού μας αγώνα απέναντι σε αυτό τον  αόρατο αλλά ισχυρό και αμείλικτο εχθρό.

Είναι η στιγμή που και εμείς, πρέπει  να θυσιάσουμε κάτι. Να θυσιάσουμε λίγη ελευθερία για να διασφαλίσουμε την υγεία και την επιβίωση των συνανθρώπων μας  και ειδικά εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και χρήζουν της φροντίδας  και της προσοχής  μας.  Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Με υπομονή και αισιοδοξία πρέπει να δώσουμε τη μεγάλη αυτή  μάχη μένοντας στις  οικίες  μας  υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης και των ειδικών  για  δραστικό περιορισμό  των μετακινήσεων .

Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλης Γλυνός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια δεν μπορούμε να τιμήσουμε  τη μεγάλη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου πανηγυρικά.

 Φέτος θα γιορτάσουμε διαφορετικά μένοντας  στις οικίες μας με τη μνήμη μας σε εκείνους που αγωνίστηκαν και χάθηκαν δυο αιώνες πριν για να είμαστε  ελεύθεροι  και με  το μυαλό μας σε όλους τους συμπολίτες μας που απειλούνται από τον φονικό ιό.

Θα μείνουμε στις οικίες μας και με το βλέμμα στο εθνικό μας σύμβολο την σημαία μας θα δώσουμε τη δική μας μάχη.  Μόνο έτσι θα στηρίξουμε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον αγώνα στην πρώτη γραμμή με τον εχθρό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε του χρόνου όλοι μαζί την 25η Μαρτίου. Με χαμόγελο, με αισιοδοξία με δύναμη μένουμε σπίτι» .

 

 

Αφήστε μια απάντηση