Ενημέρωση του Δήμου Μήλου για τις ζημιές των σχολικών κτιρίων

Κατά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν και το νησί μας τις ημέρες αυτές, σημειώθηκαν ζημιές σε κουφώματα και μονώσεις που δυσχέραναν τη διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία.
Αναφέρουμε πώς η Δημοτική Αρχή Μήλου, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή και βελτίωση των σχολείων, συντάσσοντας τις απαραίτητες μελέτες και εξασφαλίζοντας τις χρηματοδοτήσεις.
Σημειώνουμε ότι το Έργο “Ενεργειακή Αναβάθμιση – Συντηρήσεις – Επισκευές Σχολικών κτιρίων Δήμου Μήλου”, προϋπολογισμού 1.634.000,00 €, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αντικατάσταση κουφωμάτων και μονώσεις στα: Δημοτικό Σχολείο Μήλου, Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα και Νηπιαγωγείο Πλάκας.
Παράλληλα η Β΄ φάση του έργου “Αναβάθμιση και στατική ενίσχυση Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου”, προϋπολογισμού 643.000€, που επίσης χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο καταγράφονται και οι υπόλοιπες ανάγκες των Σχολικών κτιρίων προκειμένου να επισκευαστούν το συντομότερο δυνατό, για την ασφάλεια των μαθητών.
ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση