Δυσλειτουργία κύριας μηχανής Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μήλο

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ» Ν.Π. 12331, ότι η προπέλα του εν λόγω πλοίου μπλέχτηκε με σχοινιά στη θαλασσιά περιοχή «ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ» ν. Μήλου με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της μιας κύριας μηχανής.

Εν συνεχεία, ο πλοιοκτήτης του Ε/Π-Α/Κ «ΚΑΠ. ΓΙΑΝΝΗΣ» Ν.Μ. 03, ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή ότι το «ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ» επακούμβησε το εν λόγω αλιευτικό σκάφος, ενώ ήταν αγκυροβολημένο προξενώντας του υλικές ζημίες. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι ιδιώτης δύτης είχε ήδη προβεί στην απεμπλοκή των σχοινιών από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ” με αποτέλεσμα την επαναλειτουργία της μηχανής και τον ασφαλή κατάπλου σε παρακείμενο προβλήτα αποβιβάζοντας τρεις επιβάτες και ένα όχημα. Επίσης το Ε/Π-Α/Κ «ΚΑΠ. ΓΙΑΝΝΗΣ» προσέδεσε αυτοδύναμα στον κεντρικό προβλήτα «ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ». Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Αφήστε μια απάντηση