Δελτίο Τύπου N.E. Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων : Τα μέτρα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν ανεπαρκή

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, συνεδρίασε η Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων με διευρυμένη σύνθεση μέσω διαδικτύου, με συμμετοχή του Γραμματέα Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής Στέφανου Παραστατίδη και του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Νίκου Παπανικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε εκτενής αναφορά στα λάθη της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και αναλύθηκαν οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αποτελεσματική της αντιμετώπιση, με έμπρακτη στήριξη του Ε.Σ.Υ. και με τεστ και κινητά κλιμάκια για έγκαιρη ιχνηλάτηση. Πρέπει να γίνουν τεστ με προτεραιότητα στους υγειονομικούς, τις προνοιακές δομές, τα γηροκομεία και τις υπηρεσίες του δημοσίου που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Η κυβέρνηση οφείλει να καλύψει τη δαπάνη απολυμάνσεων σε όλα τα δημόσια κτίρια σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση  για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία και τον τουρισμό. Τα μέτρα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν ανεπαρκή, καθώς έπρεπε ήδη εδώ και καιρό να  στηρίξει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού με μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τον τουρισμό και την εστίαση, με επαναφορά του μειωμένου συντελεστή σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και με παράταση των μέτρων αναβολής πληρωμών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση.

Η εξαίρεση των μικρών νησιών των Κυκλάδων από το μέτρο της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ είναι μία ακόμα λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης. Οι κάτοικοι νησιών, όπως είναι η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, το Κουφονήσι, η Ανάφη, η Θηρασιά, η Φολέγανδρος, η Σίκινος και η  Κίμωλος, αδικούνται για πολλοστή φορά από την πολιτεία.

Για το άνοιγμα των σχολείων, η θέση μας είναι λιγότερα παιδιά στις τάξεις και περισσότεροι εκπαιδευτικοί. Θα μπορούσε, επιπρόσθετα, να συζητηθεί η χρήση δημοσίων κτιρίων για στέγαση τμημάτων σχολείου σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών μέσα στις τάξεις.

Είναι ανεπίτρεπτο, μετά από δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, να υπάρχουν ακόμα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών στο νομό Κυκλάδων. Πρέπει να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, να αποσταλούν μάσκες σε όλα τα σχολεία, καθώς μέχρι στιγμής έχει έρθει μόνο μία με το γνωστό πρόβλημα του μεγέθους, να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων και να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με επιπλέον κονδύλια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στα σχολεία.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό αναπληρωτή ιεροδιδασκάλου του καθολικού δόγματος στα σχολεία της Τήνου, ώστε να καλυφθούν οι κενές ώρες διδασκαλίας και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του σχολικού έτους 2019-2020, κατά το οποίο δε δόθηκε καμία λύση σε αυτό το ζήτημα.

Σε αυτά τα πλαίσια θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τα τοπικά προβλήματα του νομού μας, προχωρώντας σε συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτά, χωρίς υπερβολές και λαϊκιστικές κορώνες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση