Δελτίο Τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Με δελτίο τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ( ανάμεσα τους και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ της οποίας μέλος είναι και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου) κάνει γνωστό για την πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συνταξιούχων.

Η ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) χαιρετίζει τους συνταξιούχους όλης της χώρας για την μαζική, αγωνιστική συμμετοχή τους στις δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις στη Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Παγκρήτια. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας έχουν πραγματοποιήσει 143 συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο, όπως τον ονομάσαμε με μαζική αγωνιστική συμμετοχή, που υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και να μη προχωρήσει τα σχέδια της. Το σύνθημα «είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, όχι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα» βρίσκει την έκφρασή του σε αυτές τις δράσεις. Τώρα όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 15 του Δεκέμβρη.

Η αντιπροσωπία της ΣΕΑ μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας επισκέφθηκε τα κόμματα της Βουλής, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής και επέδωσε το ψήφισμα μας και ταυτόχρονα συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο του έδωσε το υπόμνημα και απαίτησε λύση στα προβλήματά μας.

Ο Υπουργός απάντησε ότι:

  • Η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς από την 1.1.19 για τους συνταξιούχους που πήραν σύνταξη πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου.
  • Υπάρχει στο σκεπτικό της Κυβέρνησης να αποδώσει ένα είδος δώρου για τα Χριστούγεννα σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά αυτό θα συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη από τον κ. Πρωθυπουργό.
  • Δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές διότι η κυβέρνηση ότι είναι να αποδώσει, θα το αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν έκαναν αίτηση ή αγωγή.

Από την μεριά μας του κάναμε καθαρό ότι οι αγώνες μας θα συνεχισθούν. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί για όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα διαχωρισμό. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλης της αντιασφαλιστικής – αντεργατικής νομοθεσίας. Να εφαρμοσθούν άμεσα οι θετικές δικαστικές αποφάσεις και να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους ότι τους αναλογεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι συνταξιουχικές οργανώσεις της ΣΕΑ ετοιμάζουν το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15.12.18 ώρα 12.30 μμ στην Πλ. Συντάγματος και πορεία στο Μαξίμου απαιτώντας λύσεις σε όλα τα αιτήματά μας, όπως αυτά αναφέρονται στο υπόμνημά μας”.   

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Αφήστε μια απάντηση