Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: Όχι στην απαξίωση του Νοσοκομείου Σύρου, όχι στην απαξίωση της ζωής μας.

Όχι στην απαξίωση του Νοσοκομείου Σύρου, όχι στην απαξίωση της ζωής μας.

Το σχέδιο για την υγεία, της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση, καλά κρατεί. Η απαξίωση του Νοσοκομείου Σύρου, του μοναδικού δευτεροβάθμιου νοσοκομείου των Κυκλάδων, έχει οδηγήσει σε απόγνωση όχι μόνο τους Συριανούς αλλά και όλους τους Κυκλαδίτες.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν κρούσει από καιρό τον κώδωνα του κινδύνου αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση και οι διορισμένοι από εκείνη αρμόδιοι κωφεύουν επιδεικτικά στις εκκλήσεις.

Το νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και αρκετές ημέρες σαν κέντρο υγείας, χωρίς δυνατότητα να γίνονται έκτακτα ή τακτικά χειρουργεία, με κλινικές να υπολειτουργούν ή να μην λειτουργούν καθόλου και εργαστήρια να παραμένουν κλειστά. Απλά περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο διακομίζονται στην Αθήνα. Γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα πρόθυρα της εξάντλησης, παλεύουν μόνοι κι αβοήθητοι από την πολιτεία που το μόνο που τους πρόσφερε είναι χειροκροτήματα.

Οι δυσκολίες την εποχή της πανδημίας ήταν μεγάλες. Έγιναν όμως τεράστιες από τις πολιτικές της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία.

Άρνηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, διαχείριση της δημόσιας υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, απαξίωση και εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού συνθέτουν την εικόνα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική κατάρρευση του Νοσοκομείου Σύρου.

Καλούμε τους πολίτες της Σύρου και όλων των Κυκλάδων, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για τη διάσωση του νοσοκομείου.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, με μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου, να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή των εργαζομένων και να εκφράσουμε την συστράτευσή μας στη μάχη για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική υγεία για όλους.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων

Share

Αφήστε μια απάντηση