Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ-Ε/Γ- Τ/Ρ σκάφους στη Μήλο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, απογευματινές ώρες χθες (10.08.2019), από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” Ν. Χαλκίδας 417 ότι κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή “ΨΑΘΑΔΙΚΑ” νότια ν. Μήλου, προσεγγίζει το Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ “ΒΕΡΟΝΙΚΑ” Ν.Π.8074 το οποίο δείχνει να μην κινείται.

Στη συνέχεια, μετεπιβιβάστηκαν στο “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” οι τέσσερις (04) αλλοδαποί επιβάτες του “ΒΕΡΟΝΙΚΑ”, καλά στην υγεία τους, ενώ τα δύο (02) μέλη πληρώματος παρέμειναν σε αυτό προκειμένου αποκαταστήσουν με ιδία μέσα βλάβη / ζημιά στη μηχανή λόγω ύπαρξης απορριμάτων στα φίλτρα πετρελαίου.

Οι ως άνω επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου, ενώ το “ΒΕΡΟΝΙΚΑ” αγκυροβόλησε με τη συνδρομή του διερχόμενου Τ/Χ “ΣΚΙΠΕΡ V Τ.Χ. 1024 στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Προβατά ν. Μήλου, όπου και παραμένει.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΒΕΡΟΝΙΚΑ” μέχρι αποκατάστασης βλάβης / ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε επίσης η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση