Προχωρούν οι διαδικασίες για τον Υποσταθμό Μήλου

Την έγκριση του έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου στη Μήλο που θα εγκατασταθεί ο υποσταθμός GIS . Το έργο αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ , για την Δ’ φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η απαλλοτρίωση (ΦΕΚ 351 τ Β’ 24.05.2022) θα πραγματοποιηθεί σε έκταση συνολικού εμβαδού δεκατριών χιλιάδων εξακοσίων οκτώ μέτρων τετραγωνικών και εβδομήντα πέντε τετραγωνικών δεκάτων (13.608,75 τ.μ.) με τα συστατικά και παραρτήματα της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η απαλλοτριούμενη έκταση ανήκει διοικητικά στο Δήμο Μήλου – Δημοτική Ενότητα Μήλου της Π.Ε. Μήλου.

Ο ΑΔΜΗΕ οφείλει να καταθέσει σε προθεσμία τριών (3) μηνών από την κοινοποίηση της πράξης εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένου πιστωτικού ιδρύματος η οποία θα αντιστοιχεί στο 20% της προβλεπόμενης δαπάνης.

Οι Υποσταθμοί της διασύνδεσης

Το έργο κατασκευής των υποσταθμών για τα νησιά της Φολεγάνδρου, Μήλου και Σερίφου, μετά την αναθεώρηση του κόστους έχει συνολικό προϋπολογισμό 55,5 εκατ. ευρώ. , από 43,5 που προέβλεπε η αρχική διακήρυξη.

Ειδικότερα για το έργο των Υποσταθμών σε Μήλο και Φολέγανδρο ο προϋπολογισμός αναθεωρήθηκε με το ποσό να διαμορφώνεται σε 35,48 εκατ. ευρώ (44 εκατ. αξία με ΦΠΑ) από τα 27,82 εκατ. Που ήταν αρχικά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο διαγωνισμός για τις υποδομές των Υ/Σ έχει λάβει νέα παράταση. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολή προσφορών μεταφέρθηκε από τις 09/05/2022 στις 07/06/2022 ενώ την ίδια ημέρα προβλέπεται και η αποσφράγιση των προσφορών.

Στην δίνει των ανατιμήσεων περιέπεσε και το πρότζεκτ που αφορά την πόντιση των καλωδίων. Για το έργο “Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων για την καλωδιακή γραμμή μεταφοράς Μήλος – Φολέγανδρος και Φολέγανδρος – Θήρα στα πλαίσια της Δ΄Φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων”, ο Διαχειριστής προχώρησε σε αναθεώρηση στον προϋπολογισμό για το σύνολο του έργου από τα 265 εκατ. ευρώ στα 345.

Ενώ κι αυτός ο διαγωνισμός πήρε παράταση για τις 7 Ιουνίου 2022, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η αποσφράγιση των προσφορών.

Πηγή : https://ypodomes.com/

Αφήστε μια απάντηση