“Παίρνω τη Σκυτάλη”: ο νέος δίσκος του Παναγιώτη Αυγερινού (με καταγωγή από τη Μήλο)

Παίρνω τη σκυτάλη”, μας δηλώνει ο Παναγιώτης Αυγερινός.

Επανέρχεται με το album «Παίρνω τη σκυτάλη» από την εταιρία Αυλός, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής του δουλειάς «Παιδί ανυπόμονο»

Πιο ώριμος και πιο συνειδητοποιημένος μας παρουσιάζει οκτώ νέα τραγούδια σε στίχους μουσική και ερμηνεία δική του. Ένας πολύπλευρος δίσκος μουσικά, άμεσος στιχουργικά με καθαρές,δυναμικές ενορχηστρώσεις και σεβασμό στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Ακουστικός και ηλεκτρικός ήχος με βάση τα έγχορδα, κοινωνικός και ερωτικός στίχος με βάση το σήμερα και σημαντικές συνεργασίες ολοκληρώνουν το παζλ αυτού του album!!

Παρέα του πάνω στο “Κατάρτι” ο Γιάννης Ζουγανέλης,”Ετσι θα σ αγαπώ” χωρίς τσιγάρο και ποτό μας τραγουδά μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο”Φτωχά μου νιάτα” κι άφραγκα μας ερμηνεύει με τον Δημήτρη Πουλικάκο.

Μαζί  του σε αυτό το νέο του ταξίδι οι φίλοι και συνεργάτες:

Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο και το μαντολίνο,Κώστας Σπυράτος στα τύμπανα και τα κρουστά,Σπύρος Λούκος στο πιάνο στα πλήκτρα και τη μελόντικα και η Ξένια Γαργάλη στο τραγούδι (΄Ετσι θα σ’ αγαπώ).

Βιογραφικό σημείωμα

Παναγιώτης Αυγερινός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά..  ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική στην ηλικία των έξι… στην αρχή πιάνο κι αργότερα κιθάρα… Τελειόφοιτος του Φυσικού Αθηνών, το οποίο εγκατέλειψε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική… Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια στις θεατρικές παραστάσεις  συνθέτοντας μουσική για τα έργα : Misery (2008), Επισκέπτες (2011), Σφαγή Μηλίων (2016), Τσάρλι Chaplin (2017), Γυναίκες του Παπαδιαμάντη(2017)Έχει κάνει ενορχήστρωση, επιμέλεια μουσικής, σύνθεση και μουσική διδασκαλἰα στο K.Θ.Β.Ε στην παράσταση Rock Story” (2009)… την μουσική επιμέλεια στην παράσταση “Η Θεία μου και Εγώ” (2012)

Εργάστηκε ως τεχνικός επεξεργασίας ήχου στην παράσταση “Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου” (2007)

 Το 2007 κυκλοφόρησε με το συγκρότημα “Μέρες” τον δίσκο “Παντοτινή Χαραγματιά”

Το 2012 κυκλοφόρησε με το συγκρότημα KleinMein τον ομὠνυμο δίσκο..

Έχει ηχογραφήσει και παίξει επί σκηνής ως session μουσικός, με αρκετούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και σχήματα..

Ενδεικτικά: Αφροδίτη Μάνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βαγγέλη Γερμανό, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Μηλιώκα, Χρήστο Δάντη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Δώρο Δημοσθένους, Sofita…

Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα και τον Νίκο Πλατύραχο για το Beatles Tribute concert στο Μέγαρο Μουσικής τον Μάη του 15.

Τον Μάρτιο του ’15 κυκλοφόρησε την 1η προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Παιδί Ανυπόμονο”

Πηγή : orathess

Αφήστε μια απάντηση