Σοφία Θεολογίτου : Υπό κατάρρευση οι λιμενικές υποδομές στα νησιά των Κυκλάδων

Μετά τη συνάντηση που είχε η Σοφία Θεολογίτου, υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ΚΙΝΑΛ, με τον αρμόδιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, κ. Γιάννη Μανιάτη, και την ενημέρωσή του σχετικά με τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών της Σαντορίνης, αλλά και των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων, ο βουλευτής, κ. Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε σήμερα ερώτηση, με θέμα: «Υπό κατάρρευση οι λιμενικές υποδομές στα νησιά των Κυκλάδων».
Σε αυτή επισημαίνονται τα σημαντικά τεχνικά προβλήματα που εμφανίζουν οι λιμενικές υποδομές των νησιών του Αιγαίου, και ιδιαίτερα αυτές των νησιών των Κυκλάδων, ενώ αποτελούν τη βασική πύλη εισόδου- εξόδου του διαρκώς αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος προς αυτά.
Η αντιμετώπιση αυτών μονοσήμαντα επιβάλλει τον μεθοδικό επανασχεδιασμό της δυναμικότητάς τους, για την αντιμετώπιση τόσο των κλιματικών αλλαγών που τα καταπονούν όσο και της διαρκώς αυξανόμενης δυναμικότητας, σε μέγεθος και ιπποδυνάμεις, των νέων πλοίων που τα προσεγγίζουν.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στην υπό κατασκευή προβλήτα του λιμένα Αθηνιού της Σαντορίνης λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στις 9 και 10 Απριλίου 2019, οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν για την αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών, το στρατηγικό σχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σαντορίνης, αλλά και το σχεδιασμό του νέου λιμανιού του νησιού. Ταυτόχρονα, ερωτάται ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών των Κυκλάδων και για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης επιβατικής κίνησης κατά την τουριστική περίοδο, ποιες μελέτες έχουν εκπονηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια για το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με συνέπεια να αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων και να αγωνίζεται για την επίλυση τους.

Σοφία Θεολογίτου, Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ΚΙΝΑΛ

Αφήστε μια απάντηση