ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΙΚΑ ΜΗΛΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΗΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Συμπολίτες,

η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης στρέφεται κατευθείαν εναντίον των συνταξιούχων. Οι μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ανεργία των παιδιών μας, μας έχουν εξαντλήσει.

Έρχονται τώρα και νέα μέτρα. Από την 1.1.14 κόβεται το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους κάτω των 65 χρονών και μειώνονται ακόμη περισσότερο οι επικουρικές συντάξεις. Σε 150.000 συνταξιούχους εκκρεμούν οι συντάξεις τους για πάνω από δύο χρόνια. Τα χαράτσια σε κατοικίες και θέρμανση γίνονται μόνιμα. Αρχίζει η βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας και κόβουν τις συντάξεις και τα επιδόματα σε χιλιάδες αναπήρους. Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή. Διαλύουν το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ, με απολύσεις γιατρών νοσηλευτών, κλείσιμο των μονάδων. Συρρικνώνουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Τα προβλήματα που προκύπτουν έτσι οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Εμείς οι συνταξιούχοι της Μήλου αντιμετωπίζουμε πρόσθετα προβλήματα εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα νησιά, με τις αυξημένες ανάγκες διακομιδής σε περίπτωση ανάγκης, την έλλειψη γιατρών και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την σχετική απομόνωση των νησιών. Έχουμε δουλέψει σκληρά στο παρελθόν, πολλοί από εμάς στα ορυχεία, έχουμε πληρώσει τα πάντα και σήμερα μας γίνονται κρατήσεις και πληρώνουμε άμεσους και έμμεσους φόρους. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις, όπως π.χ. ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ δεν θα κλείσει ή ότι το Γραφείο που θα το αντικαταστήσει θα μας παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες. Ούτε πιστεύουμε ότι το Κέντρο Υγείας θα αντέξει την εγκατάλειψη από την κεντρική εξουσία εκτός εάν  ασκήσουμε όλοι μαζί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες, μεγάλη πίεση στην εξουσία. Απαιτούμε όσα έχουμε πληρώσει στο παρελθόν και πληρώνουμε ακόμα τώρα, να μας επιστραφούν σε δωρεάν, σύγχρονη και επαρκή υγειονομική κάλυψη, και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το πετύχουμε.

Αφήστε μια απάντηση