O Δήμος Μήλου ενημερώνει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στο νησί ανέρχεται στα 19.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος Μήλου ενημερώνει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στο νησί μας ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ανέρχεται στα 19.
Πλήθος ειδήσεων αναφέρουν αναληθή αριθμό κρουσμάτων και κατατάσσουν τη Μήλο στα “κόκκινα νησιά”, χωρίς προφανώς να έχουν στοιχεία για τέτοιους παραπληροφορητικούς χαρακτηρισμούς, με λανθασμένη ερμηνεία του όρου “Περιφερειακη Ενότητα Μήλου”. Η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου περιλαμβάνει τα νησιά Μήλο, Σίφνο, Σέριφο και Κίμωλο.
Συνεπώς, η αναφορά στους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ αλλά το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 που επιβεβαιώθηκαν και στα τέσσερα νησιά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ,ΛΟΙΠΟΝ, Η ΜΗΛΟΣ.
Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΆΤΩΝ COVID-19 ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 19 ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, αριθμός απόλυτα λογικός εαν σκεφτούμε πως αυτή τη στιγμή η Μήλος αναγράφεται με πληρότητα 92% στις επίσημες μηχανές αναζήτησης καταλυμάτων και ως πρώτος τουριστικός προορισμός στις Κυκλάδες.
Από την αρχή της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο νησί μας ήταν εξαιρετικά χαμηλός.
Καταφέραμε να κρατήσουμε καθαρό το νησί μας, με τεράστια συμμετοχή των κατοίκων στους εμβολιασμούς, με απόλυτο συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και πολιτών.
Ωστόσο, η τουριστική άνοδος, ο αριθμός των αφιχθέντων στο νησί μας και η αύξηση των κρουσμάτων στα γειτονικά νησιά, δεν μας επιτρέπουν ούτε στιγμή χαλάρωσης.
Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας προϋποθέτει τη συνεργασία και την πειθαρχία όλων μας, ως προς την καθολική τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού.
Υπενθυμίζουμε ότι τα επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων ανακοινώνονται αυστηρά και μόνο από τον ΕΟΔΥ, έπειτα από Οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση