Nίκος Συρμαλένιος: Απαίτηση του Δήμου και του λαού της Μήλου να γίνει αποδεκτή η οριστική απόσπαση του Ηλία Αποστολόπουλου και η ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Nίκος Συρμαλένιος: Απαίτηση του Δήμου και του λαού της Μήλου να γίνει αποδεκτή η οριστική απόσπαση του Ηλία Αποστολόπουλου και η ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας  

Κατέθεσα σήμερα για πολλοστή φορά ως ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή την ομόφωνη Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Μήλου που ζητά την έγκριση της μετάθεσης του Γενικού Ιατρού Ηλία Αποστολόπουλου από το Κέντρο Υγείας Πύλου στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνουμε κοινοβουλευτικά για το ίδιο θέμα, όπως επίσης για τη γενικότερη ενίσχυση του Κ.Υ. Προσωπικά έχω καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή στις 29/3/2021, καθώς επίσης και Αναφορές του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου στις 3/2/2020 σχετικά με την υποστελέχωση του Κ.Υ., του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου στις 14/1/2020, Επίκαιρη Ερώτηση  στις 22/9/2020 χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουμε πάρει συγκεκριμένη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Επίσης είχα συνομιλήσει και με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Κοντοζαμάνη χωρίς ποτέ να πάρω απάντηση. Ακόμη προ μηνών επικοινώνησα και με την αρμόδια 2η ΥΠΕ με τηλεφωνικές συνομιλίες, τόσο με τον διοικητή τον κ. Ροϊλό, όσο και με τον υποδιοικητή τον κ. Αλεβίζο, οι οποίοι μου είχαν ανακοινώσει την προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων γενικού γιατρού και μάλιστα ότι οι διαδικασίες πλήρωσης τους θα ήταν πολύ σύντομες. Ακόμα περιμένουμε….

Είναι πραγματικά εξοργιστικό μετά από τόσες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, αλλά και μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις τόσο του Δήμου Μήλου, όσο και πολλών κοινωνικών φορέων του νησιού, αλλά και εκατοντάδων κατοίκων της Μήλου που συνυπέγραψαν σχετικό αίτημα, να μην δίνεται μέχρι τώρα καμία απάντηση ούτε σε σχέση με το αίτημα του κ. Αποστολόπουλου, αλλά και ούτε σε σχέση με το αίτημα για επείγουσα πρόσληψη γενικού γιατρού στο Κ. Υ. της Μήλου.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να υπάρξει θετική απάντηση ή αν είναι αρνητική να μας εξηγήσει το Υπουργείο γιατί αρνείται την έγκριση της συγκεκριμένης μετάθεσης και μάλιστα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, τη στιγμή που το Κέντρο Υγείας Μήλου δεν διαθέτει Γενικό Γιατρό και επίσης όταν πρόκειται για ένα γιατρό εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που επί πολλά χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νησί.

Δείτε συνημμένα τα σχετικά έγγραφα:

2021_11_24 Αίτημα Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου

2021-12-02 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Αφήστε μια απάντηση