CPF : Ταινίες στις οθόνες – Περιβαλλοντικές δράσεις στα νησιά των Κυκλάδων

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “From Movies to Cyclades Movement”, το Cyclades Preservation Fund (CPF), η Anemon Productions ( CineDoc – Greece & CineDoc Island ) και το The Hellenic Initiative προσκαλούν μη κερδοσκοπικούς- κοινωφελείς φορείς με έδρα στις Κυκλάδες να προβάλουν στο νησί τους, βραβευμένα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ ενθαρρύνοντας παράλληλα τους κατοίκους και επισκέπτες των Κυκλάδων να εκπαιδευτούν σε περιβαλλοντικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος μέσω ειδικών διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνει το CPF, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε δράσεις για την προστασία των μοναδικών οικοσυστημάτων στα νησιά των Κυκλάδων!

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς των Κυκλάδων που επιθυμούν να συνεργαστούν με το CPF και την Anemon Productions και να φιλοξενήσουν τις προβολές των επιλεγμένων περιβαλλοντικών ταινιών (Mediterranean: Life under siegeInhabit  και All that breathes) με δωρεάν είσοδο για το κοινό, καλούνται να συμπληρώσουν το αίτημά τους μέσω της φόρμας στο σύνδεσμο tinyurl.com/CPFmovies2023. Επιλέξιμοι φορείς είναι οι μη κερδοσκοπικοί ή κοινωφελείς φορείς με έδρα σε νησί των Κυκλάδων, δημόσιοι και ιδιωτικοί, όπως Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΑΜΚΕ, Σύλλογοι, Κινηματογραφικές Λέσχες κλπ. Δεν είναι επιλέξιμοι φορείς με δράση θρησκευτικού, πολιτικού, συνδικαλιστικού ή εμπορικού χαρακτήρα. Για τους μη κερδοσκοπικούς ιδιωτικούς φορείς που θα φιλοξενήσουν τις προβολές προβλέπεται συμβολική δωρεά για την κάλυψη του οργανωτικού κόστους. Σημειώνουμε πως θα τηρηθεί εν γένει σειρά προτεραιότητας, αλλά θα προτιμηθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων νησιών στην πρωτοβουλία, ενώ ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ φορέων από το ίδιο νησί.

Από την έμπνευση, στην εκπαίδευση και στην δράση!

Επιπλέον, οι διαδικτυακές εκπαιδεύσεις που διοργανώνει το Cyclades Preservation Fund (CPF) περιλαμβάνουν σύντομες παρουσιάσεις από εισηγητές που γνωρίζουν τα ειδικά θέματα και δραστηριοποιούνται στο πεδίο, προσφέρουν οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και δυνατότητα για συζητήσεις και ερωταπαντήσεις. Μεταξύ των θεμάτων της σειράς αυτής είναι τα θαλάσσια οικοσυστήματα, η χλωρίδα και η άγρια ζωή των Κυκλάδων, η αξία και η σημασία της συμμετοχικότητας, της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης με τους τοπικους φορείς, καθώς και απλοί και ενδεδειγμένοι τρόποι και δράσεις για να σεβόμαστε το φυσικό περιβάλλον του τόπου που αγαπάμε και να συνδράμουμε στην προστασία του ως μόνιμοι κάτοικοι, εποχικοί κάτοικοι, επισκέπτες.

Η εγγραφή και η συμμετοχή στις διαδικτυακές εκπαιδεύσεις είναι ελεύθερη, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη γνώση ή συγκεκριμένο επιστημονικό υπόβαθρο για την παρακολούθησή τους. Όσοι/ες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στις διαδικτυακές εκπαιδεύσεις του CPF μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο tinyurl.com/CPFmovement.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση Άγρια Ζωή στις Κυκλάδες: οργάνωση και λειτουργία σταθμών πρώτων βοηθειών (η μαγνητοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη σύντομα) και η επόμενη εκπαίδευση με θέμα Η θάλασσα των Κυκλάδων και Εμείς θα λάβει χώρα διαδικτυακά την προσεχή Πέμπτη 11/5 με την καθοδήγηση, την πολύτιμη γνώση και εμπειρία εξαίρετων εισηγητών.

Οι προβολές & οι διαδικτυακές περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “From Movies to Cyclades Movement” που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Cyclades Preservation Fund (CPF), σε συνεργασία με την ANEMON Productions, και με την υποστήριξη από το The Hellenic Initiative (ΤΗΙ).

֎Περισσότερες πληροφορίες & προϋποθέσεις για τις προβολές:

https://cycladespreservationfund.org/…/CPFMovies-2023…

֎Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ενδιαφερόμενους φορείς:

tinyurl.com/CPFmovies2023

֎Φόρμα Εγγραφή σε περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις:

tinyurl.com/CPFmovement

Δείτε το trailer!

Βρείτε επισυναπτόμενο το ΔΤ με περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες!

Αφήστε μια απάντηση