Aρχιτεκτονική Mελέτη και όροι δόμησης χερσαίας ζώνης Kαναβας – Aδάμαντα

Παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μήλου την 26.10.2018 η Aρχιτεκτονική Mελέτη και όροι δόμησης χερσαίας ζώνης Kαναβας- Aδάμαντα Μήλου.

Η μελέτη αφορά στην αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης του λιμανιού της Κάναβας. Το νέο λιμάνι χωροθετείται στην περιοχή της Κάναβας και επί της επαρχιακής οδού Αδάμαντα – Ζεφυρία.
Η ανάγκη δημιουργίας του νέου λιμανιού είναι επιτακτική. Καθώς το υφιστάμενο λιμάνι του Αδάμαντα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με πολλές λειτουργίες, με αποτέλεσμα η γειτονική περιοχή να φορτίζεται με χρήσεις και πυκνότητα περισσότερη από αυτή που μπορεί να εξυπηρετήσει. Η ανάγκη για τη λύση του θέματος του λιμανιού του Αδάμαντα ενισχύεται και από το την ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση του νησιού.
Συνεπώς το νέο λιμάνι θα παραλάβει τις χρήσεις του επιβατηγού και του εμπορικού λιμένα της Μήλου και στον Αδάμαντα θα παραμείνει η εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των ιδιωτικών γιοτ. Το σημείο τοποθέτησης του νέου λιμανιού είναι στρατηγικό καθώς υπάρχει άμεση πρόσβαση από και προς την περιοχή του Αδάμαντα, αλλά από και προς το Αεροδρόμιο

Αφήστε μια απάντηση