20η αναβίωση των αρχαίων πύργων και φρυκτωριών της Σίφνου!

20η αναβίωση των αρχαίων πύργων και φρυκτωριών της Σίφνου!

Η Μήλος συμμετέχει στην αναβίωση των αρχαίων πύργων και φρυκτωριών!
Φέτος δικτυωνόμαστε με νησιά των Κυκλάδων, αναδεικνύοντας την κοινή ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας!
Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, στις 7 το απόγευμα, τα αρχαία μνημεία της Μήλου θα ενωθούν νοερά μέσω της αναβίωσης του αρχαίου συστήματος επικοινωνίας που συνέδεε τον τότε γνωστό κόσμο με μεγάλη αποτελεσματικότητα.
Εθελοντές και φορείς της Μήλου θα φτάσουν σε όσα περισσότερα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νησιού μπορούν και να στείλουν μήνυμα συναδέλφωσης σε όλες τις Κυκλάδες.
Στη Μήλο θα ενώσουμε νοερά το Κάστρο, τον Προφήτη Ηλία, το Κλίμα και τον Φάρο της Πελεκουδας με την συνδρομή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Μήλου, τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου, τον Όμιλο Σκραμπλ Μήλου, την Πειραματική Σκηνή Μήλου και όσους εθελοντές θέλουν να συμμετάσχουν.
Συνάντηση γνωριμίας και οδηγιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην Πειραματική Σκηνή Μήλου.
Φέτος, αναμένεται να ανταποκριθούν από τους δικούς τους πύργους ή άλλα ιστορικά μνημεία εκτός από την Σίφνο και η Άνδρος, η Θήρα, η Κέα, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Σέριφος, η Σύρος, η Φολέγανδρος, ενώ μέχρι εκείνη τη μέρα το δίκτυο μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο.
Η δράση πραγματοποιείται με την οργανωτική ευθύνη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σίφνου (ΔΗΚΕΣ) και την υποστήριξη του Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου
Share

Αφήστε μια απάντηση