Φίλιππος Φόρτωμας σε Υπουργό Ναυτιλίας: «Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ & Μεταφορικό Ισοδύναμο για όλες τις Κυκλάδες»

Για την εύρυθμη λειτουργία του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα σε όλο το νησιωτικό χώρο και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, συζήτησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Ο κ. Φόρτωμας επανέφερε στον Υπουργό Ναυτιλίας για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ως την ελάχιστη αναγνώριση απέναντι στη νησιωτική Ελλάδα και τους αγωνιστές νησιώτες. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά σχετικά με την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα σε όλο το νησιωτικό χώρο χωρίς πληθυσμιακό κριτήριο αλλά με αποκλειστικό γνώμονα και μόνο, τη νησιωτική ιδιαιτερότητα. Ο Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ιδιαιτέρως την άμεση και επιτακτική ανάγκη εφαρμογής του μέτρου στα πολύ μικρά νησιά του Νομού, αν και δεν διαθέτουν πρατήριο καυσίμων, όπως η Δονούσα και η Ηρακλειά.

«Καθημερινό μέλημά μου είναι να ενισχύω τη φωνή των Κυκλαδιτών και να αγωνίζομαι για την επίλυση των ζωτικών θεμάτων της δύσκολης καθημερινότητάς τους, η οποία στα μάτια της ηπειρωτικής Ελλάδας δυστυχώς πολλές φορές περιορίζεται στο ειδυλλιακό τοπίο των διακοπών στο Αιγαίο. Ο κ. Υπουργός είναι συνοδοιπόρος σε αυτόν τον αγώνα μας καθώς νησιώτης και ο ίδιος, αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες και τα αιτήματά μας. Με συνεργασία και σταθερή επικοινωνία έρχονται και οι λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον», ανέφερε στο τέλος της συνάντησης του ο κ. Φόρτωμας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση