Φίλιππος Φόρτωμας: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στην πράξη και όχι με ευχολόγια!»

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: “Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου”, το οποίο εισήχθη καταρχήν προς συζήτηση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με εισηγητή τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππο Φόρτωμα. Πρόκειται για την κύρωση του πρώτου κώδικα νομοθεσίας που εκπονήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης και αφορά τη θαλάσσια πολιτική, έχοντας ως στόχο την καλή νομοθέτηση.

Στην εισήγησή του ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του κώδικα που έρχεται να συστηματοποιήσει το σύνολο του ρυθμιστικού πλαισίου για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική στο θαλάσσιο χώρο, ενώ περιλαμβάνει και όλες τις διατάξεις αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε πως με τις προτεινόμενες διατάξεις, ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει πλέον το σύνολο της νομοθεσίας που αφορά τη νησιωτική πολιτική, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα αποσπασματικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τονίζοντας ότι, σε αντιπαραβολή με την αόριστη και πρόχειρη νομοθέτησή του επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τώρα εξορθολογίζεται με κανόνες και σαφήνεια, ώστε να το απολαμβάνουν δίκαια όλοι οι νησιώτες και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

«Η νησιωτική πολιτική περνά στην πράξη για πρώτη φορά! Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας χαράσσει για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη

Αφήστε μια απάντηση