Φίλιππος Φόρτωμας: Άμεση ένταξη μικρών τουριστικών επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ

Την ανάγκη αναδιαμόρφωσης των προϋποθέσεων ένταξης σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να έχουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις των Κυκλάδων ίσες ευκαιρίες χρηματοδότησης, ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αναφορά του που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Υπουργό και έθεσε υπόψη του την πρόσφατη επιστολή του Σωματείου Ξενοδόχων Μήλου, στην οποία αναφέρεται ότι αποκλείονται πολλές επιχειρήσεις από την προδημοσίευση της δράσης «Πράσινη παραγωγική επένδυση ΜΜΕ» του ΕΣΠΑ, καθώς δεν πληρούν τις καθορισμένες προϋποθέσεις. Ο κ. Φόρτωμας, τόσο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Γεωργιάδη, όσο και στην σημερινή του αναφορά, τόνισε ότι η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων στα νησιά είναι μικρής δυναμικής, με αποτέλεσμα να χάνουν τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις.

Ο Βουλευτής, με την αναφορά του, εξέθεσε προς τον Υπουργό την ανάγκη διευθέτησης του θέματος, ώστε να μην δημιουργούνται επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων στα νησιά των Κυκλάδων, που αποτελούν την πύλη του τουρισμού της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση