ΤΟ ΕΠΑΛ ΜΗΛΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΒΑ

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, οι τεχνικές ειδικότητες της Β΄ Τάξης, Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι του ΕΠΑΛ Μήλου, επισκέφτηκαν το Εργοστάσιο Παραγωγής Ενέργειας της ΔΕΗ στην Κάναβα, με τη συνοδεία της Διευθύντριας Ευτυχίας Παπαδομιχελάκη και των καθηγητών της σχετικής ειδικότητας, Γεώργιο Τούρλο και Θεόφιλο Παστρικό.
Η υποδοχή των μαθητών έγινε από τον Διευθυντή του ΑΣΠ Μήλου, κ. Φώτη Καμπανό, τον οποίο ευχαριστούμε για την αποδοχή του αιτήματος μας για εκπαιδευτική επίσκεψη. Συνοδός των παιδιών ήταν ο Υπεύθυνος Δραστηριοτήτων του ΑΣΠ Μήλου, κ Γεώργιος  Αγγελόπουλος , ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου. Πρώτη στάση η Αίθουσα Ελέγχου, όπου τα παιδιά πήραν πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και τις γραμμές αναχωρήσεων στις περιοχές της Μήλου, από τον Υπεύθυνο Ηλεκτρολογικής Συντήρησης κ. Βασίλη Κασιμάτη και τον Ηλεκτρονικό κ. Παύλο Καυκαλά.
Ακολούθησαν οι χώροι του Μηχανοστασίου και το υπόγειο του μηχανοστασίου, με τους μαθητές προσηλωμένους να παρακολουθούν από κοντά Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη και τα βοηθητικά τους, προσομοιώνοντάς τη θεωρητική γνώση με την πραγματικότητα. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη αντλιών , διαχωριστών λαδιού, εναλλακτών  θερμότητας και ατμολέβητων !!
Για μια ακόμα φορά διαπιστώθηκε η αξία της εμπειρικής γνώσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης !!

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά όλο το προσωπικό του εργοστασίου της Κάναβας,
για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε στους μαθητές του ΕΠΑΛ !!

Αφήστε μια απάντηση