Τοποθέτηση του Προέδρου της Δ/Ε Κ.Υ. Μήλου

Αξιότιμοι κύριε Συρμαλένιε και κύριε Δήμαρχε,

Παρακολουθώ με έκπληξη  ότι ανταλλάσσετε επιστολές μεταξύ σας που αφορούν αποκλειστικά το Κέντρο Υγείας Μήλου, χωρίς να τις κοινοποιείτε στη Διοικούσα Επιτροπή, απαξιώνοντας ακόμα και τον εκπρόσωπό σας σε αυτήν, κ. Μαρτάκη, που τυγχάνει να είναι παράλληλα και πρόεδρος της επιτροπής υγείας του Δήμου Μήλου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Αποστολόπουλος διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να αντιμετωπίσει άνετα ότι τον απασχολεί, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω υπερασπιστικές φωνές. Εξάλλου η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και γόνιμη, όλα δε τα αιτήματά του μέχρι τώρα, έχουν ικανοποιηθεί στο ακέραιο.

Οι όποιες αποφάσεις έχει λάβει ο γιατρός, σχετικά με την μετάθεσή του στην Πύλο και κατόπιν τη μετακίνησή του στη Μήλο, είναι καθαρά προσωπικές.

Κύριε Δήμαρχε, στην τελευταία επιστολή σας προς τη 2η Δ.Υ.ΠΕ., μεταξύ άλλων καταγγέλλετε ότι το Κέντρο Υγείας Μήλου δεν διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό, δεν έχει γενικό ιατρό, είναι “υπέρ-υποστελεχωμένο”, είναι αδρανοποιημένες οι υπηρεσίες του προς τους δημότες και η κατάσταση, όπως τονίζετε, κρίνεται δραματική.

Τη θεωρώ μια περίεργη δήλωση που μόνο ανασφάλεια και ερωτηματικά δημιουργεί στον κόσμο .

Πράγματι υπάρχουν δυσκολίες, όμως όλοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας υπερβαίνουν εαυτόν και χωρίς διακρίσεις πασχίζουν καθημερινά ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που αξίζουν.

Συνεπώς οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Μήλου μόνο αδρανοποιημένες δεν μπορούν να θεωρηθούν, ο ιατρικός εξοπλισμός συνεχώς βελτιώνεται και ως εκ τούτου δεν αποδέχομαι ότι η κατάσταση είναι «δραματική».

Μην αγνοήσουμε το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Μήλου παραδόθηκε σε εμένα, ως Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, σε αυτήν την κατάσταση και αυτό προσπαθώ να βελτιώσω με άμεσες ενέργειες, όπως λαμβάνετε γνώση μέσω των δελτίων τύπου που δημοσιεύονται.

Εντός μόλις 15 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων μου, η Διοικούσα Επιτροπή συνεδρίασε δύο φορές και μεταξύ άλλων ενεργειών έχει λάβει και 23 σημαντικές αποφάσεις, όταν η τελευταία σημαντική συνεδρίαση της προηγούμενης αρχής είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019.

Σχετικά δε με την αγωνία που εκφράζετε για προσέλευση νέων ιατρών ειδικότητος στη Μήλο, παρακαλώ κοινοποιήστε μας τα κίνητρα-παροχές που ενέκρινε μέχρι τώρα ο Δήμος Μήλου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο αγώνας και η διεκδίκηση για στελέχωση, υγειονομικό εξοπλισμό και ότι άλλο χρειάζεται το Κέντρο Υγείας Μήλου, δεν θα έπρεπε να πραγματοποιείται μόνο λόγω πανδημίας. Θα έπρεπε να είναι ένας συνεχής, διαχρονικός αγώνας και απλά τώρα να εντατικοποιείται.

Θα έπρεπε ήδη να είναι διασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας και κάθε φορά να διεκδικούμε αυτό το «παραπάνω», που θα επιτρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, όλο και πιο ασφαλείς.

Σημειώνω ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι συλλογική και έχοντας τη σημαντική υποστήριξη των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, καταβάλλονται καθημερινά έντονες προσπάθειες και ενέργειες για τη διασφάλιση του αδιαμφισβήτητου αγαθού της υγείας. Σύντομα δε, θα φανούν τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα.

Σας καλώ όλους να συμβάλλετε σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Ο πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ.Μ.

Κωνσταντίνος Μακρής

Αφήστε μια απάντηση