Σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη στην Αναφορά μας για την υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου

Συρμαλένιος Νίκος : Σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη στην Αναφορά μας για την υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου

Απατηλό ψεύδος, βία και καταστολή αντί μέριμνας για στελέχωση των Α.Τ. στα νησιά!!!

Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος την 23/04/2020 για την τραγική υποστελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου, αιτούμενος παράλληλα την απόσπαση/μετακίνηση, το συντομότερο δυνατό, Αστυνομικών για την ενίσχυσή του κατά τη θερινή περίοδο, έδωσε ο αρμόδιος Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Σε αυτήν, καταδεικνύεται το απατηλό ψεύδος της ηγεσίας του Υπουργείου, αφού μόλις τέσσερεις μήνες πριν, είχε δηλώσει ότι από το Μάϊο στη Μύκονο θα συσταθεί Αυτόνομη Υποδιεύθυνση της Αστυνομίας στελεχωμένη με 150 άτομα και με υπερσύγχρονο εξοπλισμό από κάμερες, drones κλπ.

Αντ’ αυτού μας απάντησε ότι «οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων ενισχύθηκαν με δύο (2) αστυνομικούς υπαλλήλους […] και το ίδιο το ΑΤ Μυκόνου με 3 άτομα μέχρι 31 Μαΐου 2020! Αφήνει δε ο απαντών Υφυπουργός μια ελπίδα για τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους…Στην απάντηση δεν υπάρχει επίσης καμία πρόνοια ή πρόβλεψή για μελλοντική αναβάθμιση του ΑΤ Μυκόνου….

Έχουμε κατά καιρούς καταθέσει πλήθος αναφορών και ερωτήσεων για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα των νησιών μας, στα οποία ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα υπηρετούντα στελέχη καλούνται με υπεράνθρωπες προσπάθειες να εκτελέσουν το έργο τους, αντιμετωπίζοντας ανεπάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα, δυσκολίες στην εξασφάλιση στέγης και άλλα ζητήματα.

Δυστυχώς, η πολιτική σπέκουλα για την ασφάλεια των πολιτών στην οποία επιδόθηκε η ΝΔ κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε σε επικοινωνιακές «φούσκες» (ή επικοινωνιακούς τραγέλαφους) με Δελτία Τύπου της κ. Μονογυιού βουλευτή του νομού μας στο Κοινοβούλιο, να μας ενημερώνουν τον Ιανουάριο του 2020 ότι, κατόπιν ενεργειών της, «το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου θα μετατρέπονταν σε Υποδιεύθυνση με 150 άτομα προσωπικό»!

Προφανώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει άλλες προτεραιότητες, όπως είναι οι εύπεπτες για κάποιο τηλεοπτικό κοινό επιχειρήσεις σε χώρους καταλήψεων και πλατειών της Αθήνας ή απέναντι σε νησιώτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά… Είναι φανερό ότι το αίσθημα της ασφάλειας για τους κατοίκους των νησιών μας δεν εμπεδώνεται μέσα από επικοινωνιακές φούσκες ούτε με την δημιουργία «ηθικού πανικού» για τις ειδήσεις των 20.00.

Θα επανέλθουμε στο ζήτημα, ζητώντας στοιχεία ενόψει του ανοίγματος των νησιών και της επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς φωτογραφίες και λεζάντες, όπως αρμόζει στο θέμα.

Στον υπερσύνδεσμο https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11273049.pdf μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

24/5/2020

Αφήστε μια απάντηση