Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Υφυπουργό κ. Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια των οποίων έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές στον τομέα της υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ .Φόρτωμας έθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου το θέμα της υποστελέχωσης των Κέντρων Υγείας των νησιών, ενώ κατέθεσε προτάσεις που θα συμβάλουν στην επάνδρωσή τους με έμπειρους ιατρούς, αλλά και στην επιλογή τους από ειδικευόμενους ιατρούς για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας προώθησε στον κ. Κοντοζαμάνη τα αιτήματα του πολυδύναμου ιατρείου Κέας, καθώς και των Κέντρων Υγείας της Αμοργού, της Τήνου, της Άνδρου, της Μήλου και της Πάρου, ζητώντας την προώθηση των κατάλληλων ενεργειών για τη διευθέτησή τους. Περαιτέρω, του εξέθεσε το θέμα της τροποποίησης των οργανισμών των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και της ανάγκης για ενίσχυση των μονάδων με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Τέλος, συζήτησαν για την πορεία των εμβολιασμών στα νησιά του νομό και ο βουλευτής Κυκλάδων ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό τους.

«Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η προάσπισή της είναι αναγκαία όσο ποτέ. Μέσα σ’ αυτήν την δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση λόγω της πανδημίας, η Πολιτεία αποδεικνύει ότι είναι κάθε στιγμή δίπλα στα νησιά μας, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των πολιτών και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προς την επίλυσή τους» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Αφήστε μια απάντηση