Σταδιακή η άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κατεβάστε το σχέδιο σε μορφή pdf

Σε επτά στάδια θα γίνει η επιστροφή στην καθημερινότητα και η επανεκκίνηση της οικονομίας όπως προκύπτει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι έξι αρμόδιοι υφυπουργοί παρουσίασαν το πλάνο της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα, αλλά και όλα τα μέτρα που θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται, ώστε να περιοριστεί όσο το περισσότερο δυνατόν, τυχόν νέα εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι αναλυτικές οδηγίες δόθηκαν από έξι υπουργεία, ενώ εκκρεμούν και οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στα σχολεία οι οποίες θα γίνουν σήμερα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον κλάδο του τουρισμού.

Τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επεσήμαναν σε κάθε τόνο ωστόσο πως η επιστροφή στην νέα κανονικότητα θα γίνει βήμα βήμα, αλλά και ότι αν διαπιστωθεί απειθαρχία στα μέτρα, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα επιστρέψουμε σε περιορισμούς.
Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Ενα από τα μέτρα προφύλαξης που αποφάσισε η κυβέρνηση, είναι η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο από τους εργαζόμενους, όσο φυσικά και από το επιβατικό κοινό, αλλά και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση