Ο Παμμηλιακός προμηθεύτηκε και τοποθέτησε στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Μήλου τον ειδικό κάδο ανακύκλωσης αποτσίγαρων.

Ο Παμμηλιακός σε συνεργασία με την Cigaret Cycle προμηθεύτηκε και τοποθέτησε στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Μήλου τον ειδικό κάδο ανακύκλωσης αποτσίγαρων.
Γιατί ανακύκλωση αποτσίγαρων;
*Τα αποτσίγαρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης γιατί δεν είναι βιοδιασπώμενες.
*Τα αποτσίγαρα περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό και εξοντώνουν αθόρυβα και αόρατα με την ένταση όπλων μαζικής καταστροφής.
*Τα αποτσίγαρα αποδομούνται με πολύ αργό ρυθμό.
Μόνο ένα τσιγάρο σε περίπου επτά λίτρα είναι θανατηφόρο για μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε γλυκά νερά και αλμυρό νερό.
*Στο εξωτερικό έχει δρομολογηθεί η ανακύκλωση τους σε ειδικούς κάδους.
*Το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς παραλιών είναι γόπες. Στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 22 δισ. αποτσίγαρα ή 3.500 τόνους.
*Τα αποτσίγαρα συλλέγονται μέσω του προγράμματος #gopafree της Cigaret Cycle, με τη χρήση ειδικών κάδων (τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία), διαχωρίζονται και με ειδική διαδικασία παράγουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα, όπως πλαστικές παλέτες. Τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα.
*Μέρος των εσόδων από την πώληση της ανακυκλώσιμης ύλης που προκύπτει από τα αποτσίγαρα θα διατίθεται για την αγορά γυαλιών και ακουστικών σε συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης και ακοής με σκοπό την ανάκτηση των αισθήσεων και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Βοηθάμε όλοι!
Αγαπάμε τη Μήλο!
Δίνουμε ζωή στον πλανήτη!

Αφήστε μια απάντηση