Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΜΗΛΟΥ: «Χαιρετίζουμε την επιστροφή του γιατρού Ηλία Αποστολόπουλου στο Κέντρο Υγείας Μήλου»

Καλωσορίζουμε το Γενικό Γιατρό Ηλία Αποστολόπουλο στο Κέντρο Υγείας της Μήλου, που ήταν για 20 χρόνια η ψυχή του και ο φάρος της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί μας.

Μεσολάβησαν από την «απομάκρυνση» του:

– Επιστολές του δημοτικού συμβουλίου προς τους αρμόδιους φορείς

– Συλλογή υπογραφών κατοίκων και φορέων για στελέχωση του Κ.Υ. με Γενικό Γιατρό και Παιδίατρο

– Ανοιχτή επιστολή της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Φλώρας Καισαρίτη στη 2η ΔΥΠΕ και στον κ. Ροϊλό

– Επερωτήσεις του Βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή

– Οι άοκνες προσπάθειες του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη

– Η ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Μήλου, που βίωσαν για μήνες την ανασφάλεια και την ταλαιπωρία στην παροχή φροντίδας υγείας.

Αναρωτιόμαστε γιατί χρειάστηκαν 16 μήνες και τόσες παρεμβάσεις – σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Μήλου στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης του Απρίλη – ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι για την αναγκαιότητα επαναφοράς του στο Κέντρο Υγείας, κι ενώ ήταν ο μόνος Γενικός Γιατρός που είχε αιτηθεί επίσημα την θέση παρά την «απομάκρυνση» του.

Θεωρούμε ότι μετά από τόσο καιρό όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και για τους χειρισμούς και για τις ευθύνες και γι’ αυτό το λόγο δε θα μπούμε στη συζήτηση για το «ποιος» έφερε το γιατρό στο νησί μας.

Προτεραιότητα για εμάς είναι η περαιτέρω στελέχωση και η πλαισίωση των λειτουργών του Κ.Υ., ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η Μήλος όμως δε μπορεί να είναι η εξαίρεση στον κανόνα της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας που δυστυχώς συμβαίνει στη χώρα με επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Καλούμε τους κατοίκους της Μήλου να είναι σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενο πισωγύρισμα, αλλά και ενεργοί στη διεκδίκηση της αναβάθμισης της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο νησί μας.
Ο γιατρός Ηλίας Αποστολόπουλος επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, η επιστροφή στην κανονικότητα έχει πάρει πια τον δρόμο της.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΜΗΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση