Ο Δήμος Μήλου ανάμεσα στους 91 δήμους που συνυπέγραψαν για το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων.

Στο 3ο Forum με τίτλο “ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ–ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: TO MΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”, που διοργανώθηκε από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό σύνδεσμο της χώρας, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, υπογράφηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, στο οποίο συμμετέχουν 91 Δήμοι της χώρας.
Η δημιουργία του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», του πρώτου δικτύου για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, γεννήθηκε μέσα από το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ με τη συμμετοχή δεκάδων δήμων, που πλέον, όλοι μαζί, δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των Πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.
8 Υπουργοί, 80 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές συμμετείχαν ενεργά στο κορυφαίο FORUM για το περιβάλλον, καθιστώντας το πλέον θεσμό για τα δεδομένα της Πολιτικής Προστασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Μήλου παραβρέθηκε ως ομιλητής στο forum και πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με διακεκριμένους φορείς με στόχο την βελτίωση της ανάπτυξης των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Μήλου.

Αφήστε μια απάντηση