Ο Γ. Βρούτσης εκλέγεται Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Κατά εργασίες της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την εκλογή προεδρείου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης, αναδείχθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των βουλευτών-μελών της.

Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων είναι η μία από τις έξι Διαρκείς Επιτροπές  που συνιστώνται και συγκροτούνται στην αρχή κάθε τακτικής συνόδου της Βουλής, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να επεξεργάζονται και να εξετάζουν σχέδια νόμων ή προτάσεις νόμων.

Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων είναι αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, εξετάζει τον Προϋπολογισμό του Κράτους, ενώ σε αυτή παραπέμπεται και η συζήτηση για το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάδειξή μου σε Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελεί ύψιστη τιμή τόσο για μένα, όσο και για τις Κυκλάδες.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, αλλά και τους συναδέλφους μου βουλευτές της Επιτροπής, που με την ψήφο τους συνηγόρησαν και αποδέχθηκαν την εκλογή μου. Θα εργαστώ εντατικά, προκειμένου να ανταπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα, αλλά και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.

Ευχαριστώ, επίσης, θερμά τους συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες που με τίμησαν -για μια φορά ακόμη- με την ψήφο τους, αναδεικνύοντας με πρώτο σε ψήφους Βουλευτή Κυκλάδων. Μια διάκριση ευθύνης, που με γεμίζει δύναμη για να συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο να προασπίζομαι -και από αυτή τη θέση- τα συμφέροντα των νησιών μας».

Αφήστε μια απάντηση