Ομιλία Κατερίνας Μονογυιού στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2020

Κατερίνα Μονογυιού: Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ένας φιλελεύθερος προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσωπο και απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες . Στέλνει δε, ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωρισμούς.

Η Κατερίνα Μονογυιού Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία της στην Βουλή των Ελλήνων για τον  προυπολογισμότου 2020 που είναι ο 1ος προυπολογισμός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

Μετά από πολλά χρόνια ύφεσης έχουμε έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης και ελπίδας για το μέλλον. 

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου η κανονικότητα στην Ελληνική κοινωνία περνά πλέον και στην Ελληνική οικονομία. 

Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ένας φιλελεύθερος προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσωπο και απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

Σε ένα δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον με μεγάλους κινδύνους για τη χώρα που αντιμετωπίζει απειλή της Εθνικής της κυριαρχίας, καλούμαστε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του 2020 που έχει συγκεκριμένους οικονομικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς στόχους. 

Πρώτον: Καλύπτουμε τα δημοσιονομικά κενά των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον: Μειώσαμε μόνιμα τον ΕΝΦΙΑ

Τρίτον: Προχωράμε σε μεγάλα έργα που για χρόνια είχαν παγώσει

Τέταρτον: Μειώσαμε τον ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος και πήρε ανάσα η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα

Πέμπτον: Από το νέο έτος χορηγούμε επίδομα για κάθε παιδί που θα γεννηθεί ενισχύοντας τα νέα ζευγάρια.

Κύριοι συνάδελφοι

Στο Νομό μου στις Κυκλάδες ξεκίνησε η νέα εποχή των ναυπηγείων στη Σύρο και μπήκε η βάση των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας στη ναυπηγική οικονομία που δίνει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωρισμούς και απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα όχι με λόγια αλλά με έργα.

https://www.youtube.com/watch?v=zXO48W7q36g&feature=youtu.be

Αφήστε μια απάντηση