Οι γεύσεις της Μήλου “κατέκτησαν” το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σίφνο

Οι γεύσεις της Μήλου “κατέκτησαν” το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σίφνο

Με μεγάλη επιτυχία και άριστες εντυπώσεις η Μήλος πήρε μέρος στο 13ο ετήσιο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο 5 ,6 και 7 Σεπτεμβρίου και εντυπωσίασε με δύο παραδοσιακές Μηλέϊκες συνταγές.
Οι κύριες Ανθούσα Ψαθά πρόεδρος του Εξωραϊστικού συλλόγου Πέρα Τριοβασάλου και Ελένη Μαθιουδάκη, Αθήνα Φρατζεσκάκη και Ποθητή Μουστάκα μέλη  των συλλόγων “Πέρα Τριοβασάλου ” και “Συλλόγου Γυναικών Μήλου η Αφροδίτη ”, με την καθοδήγηση και παρουσίαση από τον Μηλιό σεφ του “‘Αλευρόμυλου” κ. Βασίλη Παπικινό, με δεξιοτεχνία και μοναδική μαεστρία εκτέλεσαν τις δύο συνταγές της Μηλέϊκης κουζίνας.
Το Χοιρινό με πατάτες και Ντοματοζούμι (μπελτέ) στο φούρνο και τις Λαδομακαρούνες, δύο πιάτα παρμένα από την Χριστουγεννιάτικη γαστρονομική παράδοση της Μήλου, όπως είχε ζητηθεί από την διοργάνωση. Παράλληλα τόσο στον πάγκο παρασκευής όσο και εντός του περιπτέρου του νησιού υπήρξε πληθώρα Μηλέϊκων εδεσμάτων ,περισσότερων σε ποικιλία και ποσότητα από κάθε άλλη φορά, όπως πιταράκια, φλαουνάκια, λυχναράκια, ντοματοκεφτέδες, δίπλες, παξιμάδια, λαδοτύρι, μανούρα, ακόμη και βασιλόπιτα και τα οποία εντυπωσίασαν τους επισκέπτες του περίπτερου.
Εντυπωσιασμένη από την παρουσίαση και την εκτέλεση των συνταγών αλλά και από μια εκτενή αναφορά στην Μηλέϊκη γαστρονομική παράδοση της Μήλου από τον κ. Βασίλη Παπικινό, δήλωσε και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης γνωστή σεφ από την Πάρο κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου. Να σημειωθεί ότι το κλίμα στην γαστρονομική αποστολή της Μήλου ήταν εξαιρετικό .
Το νησί εκπροσωπήθηκε διοικητικά στο ανώτερο επίπεδο, με την Έπαρχο κ.Έλλη Χωριανοπούλου, τον δήμαρχο κ.Μανώλη Μικέλη (που αν και με υψηλό πυρετό παρέστη και βοήθησε ενεργά στην εκδήλωση) και από τον δημοτικό σύμβουλο κ.Μιχάλη Μωραΐτη ο οποίος έστησε και οργάνωσε άψογα το Μηλέϊκο περίπτερο.

Αφήστε μια απάντηση