Μήνυμα του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Πέτρου Ηλιάκη

Φίλες και φίλοι,

Η Κυριακή των εκλογών, 26 Μαίου 2019, είναι πια πολύ κοντά.

Τότε, όλοι μας θα συμβάλουμε με την δική μας ψήφο στην επιλογή των καλύτερων συνδυασμών και των καλύτερων προσώπων.

Αυτό, τουλάχιστον προβλέπεται στην Δημοκρατία.

Θα ψηφήσουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ευρωβουλευτές)

Θα ψηφήσουμε για Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους και

Θα ψηφήσουμε για Περιφερειάρχη και Περιφερειακούς Συμβούλους (από τους οποίους θα αναδειχθούν Αντιπεριφερειάρχες και Έπαρχοι).

Οι Περιφέρειες, απαρτίζουν τον δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι οι θεσμοί που έχουν αντικαταστήσει τις παλιές Νομαρχίες που όλοι μας ξέραμε και έχουν αντικείμενο την διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κονδυλίων, την ευθύνη του Επαρχιακού οδικού δικτύου, την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας (στην δική μας είναι οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα), την προώθηση και επίλυση θεμάτων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Κράτους ( Υγεία, Παιδεία, Οικονομικά, Προστασία του Πολίτη, Δασικά κλπ) και η συνδρομή των Δήμων με έμφαση των μικρών που δεν έχουν Υπηρεσίες και στελέχωση, στην υλοποίηση των προγραμμάτων και των έργων τους.

Πρώτα από όλα, οφείλουμε να πάμε να ψηφίσουμε, αφού και δικαίωμα μας είναι, αλλά και υποχρέωση. Και βέβαια, πρέπει να έχουμε ενημερωθεί για τους υποψηφίους συνδυασμούς, για το πρόγραμμα τους, για τους επί κεφαλής αλλά και τους  υποψήφιους συμβούλους, για το ιστορικό τους και για την φερεγγυότητα τους. Επειδή, στην Δημοκρατία, ο πολίτης έχει ένα όπλο, που είναι η ψήφος του. Αυτήν, οφείλει στον εαυτό του και στην Κοινωνία, να την αξιοποιήσει σωστά. Γιατί, αλλοίμονο, αν δεν επιλέξει σωστά, ανοίγει τον δρόμο για πολλά δεινά και προβλήματα. Όπως σωστά λένε, οι λαοί είναι άξιοι των ηγετών τους.

Για να είναι λοιπόν σωστή η επιλογή μας, πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες:

-Προσπαθούμε να ενημερωθούμε για τις επιλογές που έχουμε.

-Αφήνουμε κατά μέρος τους πολιτικούς και κομματικούς φανατισμούς, γιατί στα τοπικά θέματα έχουν δεύτερο ρόλο. Αυτό το κάνουμε στις Βουλευτικές Εκλογές.

-Επιλέγουμε με γνώμονα το ήθος, τις ικανότητες, την όρεξη για δουλειά και την αγάπη για τον τόπο του κάθε υποψηφίου. Πολλοί είναι φιλόδοξοι, αλλά δεν μπορούν όλοι να σταθούν απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Αν δεν προσέξουμε, χάνεται , πολύτιμος χρόνος και γίνονται τραγικά λάθη, όπως συνέβη την τελευταία πενταετία.

-Δεν ξεχνάμε το παρελθόν, ούτε τους αγώνες που έχει κάνει κάθε υποψήφιος για μας, οπότε επιλέγουμε το σίγουρο.

-Επιλέγουμε , στοχεύοντας στο γενικό συμφέρον και στο όφελος της Κοινωνίας, γιατί «όταν η Πατρίς δυστυχεί, ουδείς ευτυχεί».

-Δεν καταπίνουμε κάθε ψέμα και κάθε υπόσχεση χωρίς προβληματισμό και «όταν ακούμε για πολλά κεράσια, κρατάμε μικρό καλάθι».

Συμμετέχω σαν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις εκλογές του Μαΐου 2019 με τον συνδυασμό

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ,

με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνό.

Τον συνδυασμό, στον οποίο προέχει η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια, η εργατικότητα, η ικανότητα, η αξιοκρατία και η αγάπη για τα νησιά μας.

Γνωρίζετε την δική μου προσφορά για 32 ολόκληρα χρόνια, τους αγώνες μου, το έργο μου και την αγάπη και τον σεβασμό μου σε σας.

Δεν τάζω πράγματα τα οποία δεν πιστεύω, δεν ξέρω, δεν μπορώ να κάνω και δεν εξαρτώνται από μένα. Υπόσχομαι μόνο ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, συνεργασία και σκληρή προσπάθεια, για να πετύχουμε μαζί ότι καλύτερο ονειρευόμαστε.

Εύχομαι την 26η Μαΐου να κερδίσουν οι καλύτεροι, που είναι οι κάτοικοι των νησιών μας, Μήλου, Κιμώλου, Σίφνου και Σερίφου.

 

Με εκτίμηση

                                                                 ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

υπ. Περ/κός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση