“Μήλος για όλους” : Ενημέρωση για την μονάδα αποθήκευσης υγρών καυσίμων στον Καστανά

Η προσπάθεια της εταιρείας ΜΗΛΟΣ ΟΪΛ για τη δημιουργία μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων στον Καστανά, ξεκίνησε το 1997, όταν και εγκρίθηκε για πρώτη φορά η εγκατάσταση της.

Έκτοτε, ανά τριετία όπως ορίζει ο νόμος, η άδεια ίδρυσης και εγκατάστασης, ανανεώνεται χωρίς ουδέποτε να συναντήσει σθεναρή και ουσιαστική αντίδραση από την τοπική κοινωνία, τους φορείς της και φυσικά την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το έτος 2016 όταν και επι δημαρχίας Γεράσιμου Δαμουλάκη, παρόλο που η αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος γνωμοδότησε αρνητικά για την ανανέωση της σχετικής άδειας, το θέμα ουδέποτε ήρθε προς διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η μόνη δημοτική αρχή, που αποδεδειγμένα ενήργησε με σκοπό την αποτροπή της εγκατάστασης της συγκεκριμένης δραστηριότητας, είναι η παρούσα κατά το έτος 2020. Τότε για πρώτη φορά, ο δήμος συνεπικουρούμενος από ομάδα τοπικών επιχειρηματιών, ανέλαβαν διοικητικές και νομικές δράσεις για την αποτροπή της υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου, που εγκυμονεί τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους για τον τόπο μας.

Η απόρριψη της ειδικής διοικητικής προσφυγής που έκανε ο Δήμος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την ακύρωση της σχετικής άδειας ίδρυσης και εγκατάστασης την οποία εξέδωσε η Περιφέρεια, τον οδήγησε σε προσφυγή ενώπιον της δικαιοσύνης και μάλιστα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (κάτι που έκανε παράλληλα και η προαναφερθείσα ομάδα ιδιωτών). Η υπόθεση αυτή πρόκειται να εκδικασθεί σε λίγες ημέρες από σήμερα, στις 18/10/2023 ( με πιθανή κάποια αναβολή λόγω δημοτικών εκλογών)

Το συγκεκριμένο θέμα έχει τεράστια σημασία για το νησί μας και δεν επιδέχεται καμιά προσωπική ή άλλη εκμετάλλευση. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι!

Λυπούμαστε που ο συνδυασμός «ΜΗΛΟΣ η δύναμή μας» δεν συμπλέει με αυτό το πνεύμα συλλογικότητας απέναντι σε κάθε σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζει το νησί της Μήλου. Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η παραπληροφόρηση, με στόχο την σπίλωση των αντιπάλων δεν πρέπει να συμβαίνει σε καμιά περίπτωση, πόσο μάλλον όταν αφορά τόσο σημαντικά θέματα. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται ότι αποτελεί την μοναδική μέθοδο εκλογικής διεκδίκησης του συνδυασμού αυτού.

Σε κάθε ενδιαφερόμενο μπορεί να διατεθεί αντίγραφο του πλήρους φακέλου της υπόθεσης, για την εξαγωγή των δικών του συμπερασμάτων.

Αφήστε μια απάντηση