ΚΙΜΩΛΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ : Τα «Καλά Σαράντα» και το «τελευταίο αντίο» του Δημάρχου Κιμώλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα «Καλά Σαράντα» και το «τελευταίο αντίο» του Δημάρχου Κιμώλου που μας κούνησε επιδεικτικά το μαντήλι και πέταξε μαύρη πέτρα πίσω του αδιαφορώντας ακόμη και να επιστρέψει στον «τόπο του δικού του εγκλήματος»

Με αξιώσεις ενσαρκώνεται «Ο Μεγάλος Απών» με επανεκτέλεση του πρωταγωνιστικού ρόλου αυτή τη φορά από τον πολυτάραχο Δήμαρχο Κιμώλου Κωνσταντίνο Εμμ. Βεντούρη, ο οποίος κατόρθωσε να παραστρατήσει πάλι και να «σαραντίσει» τις ημέρες και τις νύχτες μακριά από την Κίμωλο και τα καθήκοντά του χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να απολογηθεί σε κανέναν! Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Κιμώλου αποχώρησε από την Κίμωλο μαζί με τους τρεις μάγους πριν από τα Χριστούγεννα και συνεχίζει ακάθεκτος το μεγάλο ταξίδι του, η επιστροφή του οποίου πιθανολογείται «σαν τα χιόνια» εντός, μάλλον, του τριωδίου των απόκρεων, με πιθανότερη ημερομηνία επανόδου την «Κυριακή του ασώτου».

Ειλικρινά, χωρίς θυμό και προκατάληψη, αλλά μάλλον με αγωνιώδη αναζήτηση και εύλογη απορία επισημαίνουμε ότι ο νόμος είναι σαφής και υποτίθεται ότι εφαρμόζεται οριζοντίως χωρίς διακρίσεις στους Δημάρχους όλης της Χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α’) «Ο Δήμαρχος δεν επιτρέπεται να απουσιάσει περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες συνολικά κάθε χρόνο, χωρίς άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου. H απουσία αυτή μπορεί να παρατείνεται για εξαιρετικούς λόγους, έως τρεις (3) μήνες, με άδεια του Συμβουλίου». Δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κιμώλου έχει τελείως «Μαύρα Μεσάνυχτα» για το θέμα της σαρανταήμερης απουσίας του Δημάρχου Κιμώλου από πού εδράζει την νομιμοποίησή της η πολυήμερη αποχή και συνακόλουθη αδράνεια του Δημάρχου Κιμώλου από τις θεσμικές του υποχρεώσεις στην Κίμωλο;

Δεν θα προβάλλαμε καμία αντίρρηση ή διαμαρτυρία στο ενδεχόμενο που η διοικητική κατάσταση στην Κίμωλο ήταν έστω και λίγο υποφερτή, αλλά στην περίπτωσή μας όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Κίμωλος έχει μπει στην κατάψυξη χωρίς να έχει ανάγκη τον χιονιά! Επειδή, οι πάγοι δεν μπορούν να λιώσουν στην Κίμωλο, θυμίζουμε με έμφαση ότι η Δημοτική Αρχή Κιμώλου πιστώθηκε το ακατόρθωτο, δηλαδή, να αποκτήσει εγκεκριμένο προϋπολογισμό η Κίμωλος για το έτος 2022 την Πέμπτη 29.12.2022, ήτοι δύο ημέρες πριν έρθει το 2023, κάτι που είχε γίνει και την προηγούμενη χρονιά! Το αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι τα μέλη της Δημοτικής Αρχής Κιμώλου θεωρούν αυτό το γεγονός τιμητικό που συνιστά προσωπική επιτυχία και εξ αυτού του λόγου ταξίδεψαν πανηγυρικά εκτός Κιμώλου για να ξεδώσουν λίγο βρε αδερφέ, αφού εξαντλήθηκαν από την κούραση που τους κατέβαλε από τα απίστευτα ανδραγαθήματά τους!

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην «Dolce Vita», αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις βασικές μας  υποχρεώσεις, πόσο, μάλλον όταν ο Δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης βαρύνεται από τόσο τεράστια λάθη και παραλείψεις! Σε πλήρη, όμως αντίθεση με την καλόπιστη αυτή παραδοχή ο Δήμαρχος Κιμώλου συνεχίζει απτόητος να καταστρατηγεί συστηματικά και εκ προθέσεως τον αυστηρό περιορισμό των τριάντα (30) ημερών, ως εκ του Νόμου τιθέμενο χρονικό πλαίσιο δικαιολογημένης  απουσίας του κάθε Δημάρχου από τον τόπο ευθύνης του. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Κιμώλου δεν σεβάστηκε τον ως άνω περιορισμό των τριάντα ημερών ούτε για το παρελθόν έτος 2022 και όπως τείνουν τα πράγματα ούτε για την τρέχουσα χρονιά, που παρότι ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας του 2023 δεν έχει γνωρίσει ακόμα Δήμαρχο Κιμώλου, εκτός αν ο συγκεκριμένος Δήμαρχος μετατάχθηκε σε άλλη περιοχή και δεν το γνωρίζουμε!

Τα σχετικά επακόλουθα προβλήματα προβάλλουν ωσάν χιονοστιβάδα. Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να καταφύγουμε στην Αγγελική Νικολούλη να εντοπίσει τον Δήμαρχο Κιμώλου στο Τούνελ που ούτως ή άλλως έχει περιάγει όλη την Κίμωλο!  Αλήθεια, ενδεικτικά, πότε και πώς προβλέπεται να υπογραφούν ετεροχρονισμένα οι δεκάδες εγκρίσεις και αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης καθώς και οι δυσανάλογα πολλές ανατροπές ανάληψης υποχρέωσης που ως διά μαγείας φέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν όλες την 30.12.2022, δηλαδή, μεσούσης της αποδεδειγμένης απουσίας του Δημάρχου Κιμώλου από την Κίμωλο; Τελικά, πώς πραγματοποιήθηκε τόση δουλειά μέσα σε μία ημέρα όση δεν είχε παρατηρηθεί όλο το χρόνο; Γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου Κιμώλου δεν αποδίδουν το ίδιο κάθε εργασιακή ημέρα του χρόνου, αλλά μόνο μία φορά το χρόνο;

Για να μην μακρηγορούμε επανερχόμαστε στον βασικό προβληματισμό που εμπεριέχεται στις περισσότερες γραπτές παρεμβάσεις μας και αποτελεί την ουσία των διεκδικήσεών μας. Είναι, άραγε, διατεθειμένη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου διά της Ειδικής Γραμματέως κυρίας Μαριάννας Νικολαΐδου να διενεργήσει σχετικούς ουσιαστικούς και αμερόληπτους ελέγχους εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας στην Κίμωλο ή ο Δήμαρχος Κιμώλου δικαιούται το ελεύθερο καθώς και μόνιμη «άδεια από τη σημαία» και στην περίπτωση που ισχύει το δεύτερο κάτι που φαντάζει πιθανότερο σύμφωνα με την προηγούμενη εμπειρία ποιά σημαία ακριβώς είναι αυτή διότι οι καταχρηστικές αυτές πρακτικές του Δημάρχου Κιμώλου παραπέμπουν περισσότερο σε Ερντογάν παρά σε δημοκρατικό πολίτευμα!

 

Νήσος Κίμωλος Νομού Κυκλάδων, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Με την ευχή το έτος 2023 να αναγεννήσει την ελπίδα, να στεριώσει την αγάπη, να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη και να αναπληρώσει την  χαμένη υγιή προοπτική όλων των συμπολιτών μας και κυρίως των όπου γης Κιμωλίων.

 

ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης,

με την επωνυμία «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

 

Ιωάννης Μ. Βεντούρης

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση