ΚΙΜΩΛΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ – Δημόσια Διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών Νοτίου Αιγαίου. Περιοχή: 8α Νησιά Κίμωλος, Πολύαιγος

Δημόσια Διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών Νοτίου Αιγαίου.

Περιοχή: 8α Νησιά Κίμωλος, Πολύαιγος

Τελικά δεν ήταν φήμες, τα όσα διέδιδαν πως ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Κωνσταντίνος Εμ. Βεντούρης είχε εξασφαλίσει την πληροφορία, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά, περί της παράτασης της διαβούλευσης μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023!

Διαφορετικά δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί, για ποιό λόγο ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, σε καμία από αυτές δεν υπήρχε ως θέμα, η διαβούλευση, ενώ ο Δήμαρχος Κιμώλου απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως δεν υπήρξε καν η στοιχειώδης ενημέρωση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε για την εν λόγω συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά ούτε για το καθορισμό της ημερίδας ενημέρωσης από την «ΥΛΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», με επιτόπια παρουσία στη Κίμωλο.

Επετεύχθη η παράταση της Διαβούλευσης μέχρι την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πιστώσουμε στο Δήμαρχο Κιμώλου υψηλή διαπραγματευτική ικανότητα… καθώς μόνο μέσα από τη διαλογική τους συνάντηση… κατάφερε να πείσει τον Υφυπουργό να δώσει παράταση!

Μακάρι να είχε την ίδια διαλογική στάση και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Σημειώνουμε, δε, πως ούτε την απόφαση με αριθμό 57/14.12.2022 του Δημοτικού Συμβουλίου δεν προσκόμισε στον Υφυπουργό, αφού ακόμη δεν είχε δημοσιευθεί… βέβαια είχε τη βοήθεια του συνοδού βουλευτή Κυκλάδων, που του προσέφερε η τοπική της ΝΔ.

Μια απόφαση βέβαια, στην οποία απουσιάζουν παντελώς οι τοποθετήσεις των παριστάμενων Δημοτικών Συμβούλων κατά τη διάρκεια της διαλογικής συζήτησης!

Επισημαίνουμε, πως ούτε ο δέοντας σεβασμός δεν εδόθη στις παρατηρήσεις – επισημάνσεις του ειδικού αγορητή, ο οποίος αφιλοκερδώς μπήκε στη διαδικασία να ενημερώσει ορθά τους συμπατριώτες του.

Αλήθεια, η νομική σύμβουλος των 25.000 ευρώ ετησίως, πού ήταν κ. Δήμαρχε;

Παρά, όμως, τα εύσημα, οφείλουμε να στηλιτεύσουμε τη προπαγάνδα που προσπαθεί να «στήσει» μαζί με την «παρέα» του, ώστε να δικαιολογήσει την απόλυτη αδράνεια κατά την αυτοδιοικητική του θητεία τόσα χρόνια.

Κυρίως, δε, κατά την θητεία του ως Δήμαρχος Κιμώλου, που είχε άμεση ενημέρωση για το θέμα… χωρίς να ενημερώνει αυτός με τη σειρά του το Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως το λαό της Κιμώλου.

Κύριε Δήμαρχε, ενδεικτικά παρακάτω και με νέα Δελτία Τύπου στο μέλλον θέλουμε να σας τονίσουμε:

  • Η NATURA 2000, δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα, οπότε δεν θεσμοθετήθηκε με Κοινοτάρχη τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης σήμερα, όπως υποστηρίξατε στο δελτίο τύπου της 31ης Ιανουαρίου 2023.
  • Η NATURA 2000 ξεκίνησε το 1992 και οι οποίες διαπραγματευτικές δυνατότητες ουσιαστικά χάθηκαν από το 2011 και μετά…
  • Αλήθεια, οι πολιτικοί σας φίλοι, από την Βουλή των Ελλήνων, δεν σας είπαν κουβέντα για την ΝΑTURA 2000 και τις παρεμβάσεις τους, ούτε όταν παραθέριζαν στην Κίμωλο; (ευτυχώς που υπάρχουν και πρακτικά στη Βουλή)!

Νήσος Κίμωλος Νομού Κυκλάδων, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης,

με την επωνυμία «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

 

Ιωάννης Μ. Βεντούρης

Δείτε τo δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση